دی ۳, ۱۴۰۳ ۱۷:۳۲
اخبار جدید فناوری ۲۳ بهمن ۱۴۰۲ - 10 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 6 دقیقه
کپی شد!
0

واکنش نگران‌کننده فعالان استارتاپی به بازداشت مدیرعامل دیجی کالا

دیجی کالا

اگر دولت می‌خواهد اقتصاد دیجیتال سهمی از سرانه درآمدی کشور داشته باشد، باید در رفتارهای خود بازنگری کند.

روز گذشته خبری مبنی بر تشکیل پرونده قضایی در دادسرای عمومی و انقلاب تهران برای فروشگاه اینترنتی دیجی‌کالا منتشر شد؛ پرونده‌ای که به‌نظر می‌رسد به‌دلیل تصاویر چاپ‌شده روی برخی از محصولاتی که در این فروشگاه اینترنتی عرضه می‌شوند، شکل گرفته است.

به گزارش اخبار جدید به نقل از دیجیاتو؛ پس از این اتفاق، دیجی‌کالا با انتشار بیانیه‌ای، ضمن عذرخواهی از کاربران بابت وجود کالاهای یک فروشنده خاص، اعلام کرد که تمامی اقدامات نظارتی برای حذف این کالاها و عدم تکرار این اتفاق را انجام خواهد داد. در متن بیانیه دیجی‌کالا آمده است که فروش کالاهای منطبق با چهارچوب‌های فرهنگی و دینی مردم، همیشه از اولویت‌های این فروشگاه اینترنتی بوده است.

ساعتی پس از انتشار بیانیه و علی‌رغم توضیحات ارائه‌شده توسط دیجی‌کالا، «مسعود طباطبایی»، مدیرعامل این شرکت، بازداشت شد. البته چند ساعت پس از این بازداشت، اعلام شد که مدیرعامل دیجی‌کالا به قید وثیقه آزاد شده است و باید دوباره در دادسرا حضور پیدا کند.

«تکرار یک قصه پُرغصه»

این اولین‌بار نیست که در فضای اکوسیستم استارتاپی کشور به‌دلیل تخلفات کاربران پلتفرم‌ها، خود پلتفرم مقصر شناخته می‌شود. مشابه این اتفاق نیز چالشی بود که سال گذشته دیوار با آن دست‌وپنجه نرم می‌کرد. مدیرعامل این پلتفرم نیز پس از چالش‌های فراوان سرانجام با روشن‌شدن این امر که مسئولیت کیفری محتوای منتشرشده در پلتفرم‌ها بر عهده کاربر است، تبرئه شد.

بدون‌شک اتفاقاتی از این دست، تأثیرات مخربی بر فضای حاکم بر اکوسیستم استارتاپی کشور می‌گذارد؛ اثراتی که می‌تواند تا مدت‌ها افکار عمومی و به‌تبع میزان تمایل افراد برای ورود به اکوسیستم را تحت تأثیر قرار دهد. این‌بار نیز بسیاری از اعضای اکوسیستم استارتاپی در اعتراض به بازداشت مدیرعامل دیجی‌کالا در شبکه‌های اجتماعی واکنش نشان دادند.

«نیما قاضی»، هم‌بنیان‌گذار علی‌بابا و رئیس هیئت‌مدیره انجمن تجارت الکترونیک در صفحه توییتر خود اتفاق پیش‌آمده برای مدیرعامل فروشگاه اینترنتی دیجی‌کالا را نمونه‌ای از برخورد نسنجیده با مدیر یک پلتفرم دانست.

«اشکان آرماندهی»، مدیرعامل پلتفرم دیوار نیز در صفحه توییتری خود، ضمن اشاره به اینکه تهدید، تعلیق و مانع‌سازی یا بازداشت و دادگاه و پرونده‌سازی پیام مشخصی دارد، گفت: «عده‌ای نمی‌خواهند کسی در این مملکت با کمک دانش و ایده‌های نو‌ و همراهی جمعی از بهترین متخصصان جوان کشور، به بهبود شرایط جامعه و زندگی مردم کمک کند.»

«میلاد منشی‌پور»، مدیرعامل تپسی، ازجمله افرادی بود که نسبت به بازداشت مدیرعامل دیجی‌کالا واکنش نشان داد. او دراین‌باره نوشت: «اینکه چنین تصمیماتی از روی جهل باشد، قابل‌قبول نیست و این کارها موجب ازبین‌رفتن اندک امید باقی‌مانده می‌شود و نابودی امید یعنی تیشه به ریشه کشور زدن.»

«نیما نامداری»، مدیرعامل کارنامه، در واکنش به این اتفاق اشاره کرد که بدون‌شک، اگر کسی فقط کمی دلش به حال کشور بسوزد، فارغ از اینکه طرفدار چه‌کسی باشد و چه اعتقادی دارد، از این رفتارها متأسف و عصبانی است.

«عطا خالقی»، هم‌بنیان‌گذار پرشین‌بلاگ و اتاقک نیز اعلام کرد که برخورد سلیقه‌ای و فشار حداکثری بر کسب‌وکارهای خصوصی و زندانی‌کردن مدیرعامل یکی از موفق‌ترین کسب‌وکارهای دیجیتال کشور به چیزی بیش از ابراز تأسف نیاز دارد. او دراین‌باره در صفحه توییتر خود نوشت: «این یک ظلم آشکار است.»

به گفته «امیرحسین راد»، هم‌بنیان‌گذار نوبیتکس، یکی‌ از سختی‌های مدیرعاملی در ایران این است که به دلایل بی‌ربط و باربط باید آماده احضارشدن و جواب پس‌دادن باشد؛ ضمن اینکه فارغ از بی‌منطق‌بودن دلیل این بازداشت، باید بتوان امید را برای جنگیدن و اصلاح حفظ کرد.

«رضا مسعودی‌فر»، مدیرعامل تترلند نیز باور دارد که در چنین شرایطی، امکان ورود سرمایه‌گذار خارجی به کشور وجود ندارد.

«حامد بیدی»، مدیرعامل پلتفرم کارزار نیز در اسپیس شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) درباره بازداشت مدیرعامل دیجی‌کالا اعلام کرد: «ما در کارزار نیز بارها با اتفاقاتی از این دست روبه‌رو بوده‌ایم.» او همچنین گفت: «ما معتقدیم که این روال‌های موجود شفاف نیست؛ همین روال که مدیرعامل بزرگ‌ترین مارکت‌پلیس به‌دلیل طرح شائبه‌داری که به‌وضوح مشخص است که قصد توهین نداشته، بازداشت می‌شود.»

اکوسیستم استارتاپی کشور تاکنون تنش‌های زیادی – از قطعی‌ اینترنت گرفته تا سایر فشارها – را متحمل شده؛ فشارهایی که به صورت‌های گوناگون به مدیران پلتفرم‌ها نیز وارد شده است. اگر دولت می‌خواهد اقتصاد دیجیتال سهمی از سرانه درآمدی کشور داشته باشد، باید در رفتارهای خود بازنگری کند.

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *