سیاستمداران از طریق بیتوجهی به خواستههای مردم، دخالت در زندگی و کسبوکار افراد، سیاستگذاری غلط، چشم بستن به ریشههای فساد و دادن رانت به حامیان، فقر و نابرابری را تشدید میکنند و امید را از جامعه میگیرند اما از منتقدان میخواهند سکوت کنند تا مردم مأیوس نشوند.
به گزارش اخبار جدید به نقل از تجارت فردا؛ عوامل زیادی هستند که در ناامید کردن جامعه نقش دارند. اقتصاددانان از تضعیف دموکراسی، تورم فزاینده، افزایش فقر و نابرابری، تشدید فساد، بیتوجهی به محیط زیست و … به عنوان مهمترین عوامل تخریب پایههای امید در جامعه یاد میکنند.
اقتصاددانان همواره از امید و اعتماد به عنوان موتور محرک اقتصاد یاد کردهاند. به عقیده آنها رنگ باختن امید و از بین رفتن اعتماد عمومی عواقب زیانباری دارد.اما سیاستمداران هتلی درست کردهاند و پشت درهای بسته معلوم نیست چه میکنند،به منتقدان هم میگویند مزاحم نشوید.
بین وضعیت اقتصادی کشور و امیدواری جامعه ارتباط مستقیم وجود دارد. تقویت امید میتواند موتور محرک تصمیمهای اقتصادی باشد، رنگ باختن امید و از بین رفتن اعتماد عمومی عواقب زیانباری دارد و میتواند اقتصاد را از حرکت بازدارد. امید از دست رفته چگونه باز میگردد؟