کاهو حاوی آنتی اکسیدان های مانند ویتامین C و سایر مواد مغذی مانند ویتامین A و K و پتاسیم است.
۱. مبارزه با التهاب
برخی از پروتئین های موجود در کاهو مانند لیپواکسیژناز کمک می کنند تا التهاب کنترل شوند. در یک مطالعه ایرانی ثابت شده است که کاهو در طب سنتی برای کاهش التهاب و درد در استخوان مورد استفاده قرار می گیرد. بر اساس انجمن بنیاد آرتروز، سبزیجاتی مانند کاهو که سرشار از ویتامین K هستند به طور چشمگیری باعث کاهش التهاب می شوند. شما می توانید معمولا دو فنجان از آب کاهو را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید. سایر سبزیجاتی که حاوی ویتامین K هستند، عبارتند از کلم، کلم بروکلی و اسفناج.
۲. کمک به کاهش وزن
کاهو می تواند یک غذای اصلی برای کاهش وزن باشد. زیرا یک عدد کاهو فقط ۵ کالری دارد. علاوه بر این کاهو کمک می کند تا ریز مغذی هایی که به سختی در رژیم های غذایی کم کالری یافت می شوند، به دست آید. همچنین حاوی ۹۵% آب و ۱ گرم فیبر است.
فیبر باعث می شود که احساس پر و سیر بودن کنید و جلوی اشتهای شما را می گیرد. کاهو همچنین بسیار کم چربی است، از این رو برای کاهش وزن بسیار مناسب می باشد. اضافه کردن یک برگ از کاهوی رومی به ناهار، می تواند یک ایده ی بسیار عالی باشد.
۳. بهبود سلامت مغز
از جمله بیماری هایی که به واسطه کاهش سلامت مغز به وجود می آید، آلزایمر و افسردگی است. مطالعات زیادی در مورد خواص کاهو صورت گرفته است که نشان می دهند، مصرف آب کاهو به افزایش روابط میان رشته های عصبی در مغز کمک کند.
این کار باعث خواهد شد که میزان احتمال بروز آلزایمر به شدت کاهش پیدا کند. علاوه بر این، کاهو نیترات کافی در خود دارد که باعث کاهش احتمال بروز بیماری های ناشی از افزایش سن می گردد. همچنین امگا ۳، ترکیبی اساسی برای مبارزه با افسردگی و کاهش استرس در زندگی روزانه است.
۴. بهبود سلامت قلب
کاهو منبع غنی از ویتامین B است. این ویتامین نقش مهمی در سلامتی قلب و عروق دارد. خوردن مقدار کافی از ویتامین B باعث می گردد احتمال بروز لخته های درون عروق به شدت کاهش پیدا کند. با کاهش لختگی در رگ ها، سلامتی بیشتر برای قلب به ارمغان می آورد.
چنانچه در بخش سلامت نمناک و در بحث مواد غذایی مفید برای سلامت قلب اشاره شد، علاوه بر ویتامین B، ویتامین های A و C نیز در کاهو وجود دارند که به نوبه خود، کمک بسیاری در کاهش بروز آسیب های قلبی و عروقی در بدن دارند.
مصرف دو قاشق غذاخوری کاهو در رژیم غذایی روزانه، قلب شما را سالم نگه می دارد. همچنین حاوی پتاسیم است که برای کاهش فشارخون شما نیز مفید باشد. پتاسیم ترکیبی است که به عنوان متعادل کننده فشارخون در افراد پرفشار مورد استفاده قرار می گیرد.
۵. مبارزه با سرطان
در مناطقی از دنیا مانند ژاپن که مصرف کاهو به طور متداول و معمول در آن وجود دارد، احتمال بروز سرطان معده بسیار کم است. علاوه بر این مشاهدات، برخی تحقیقات نشان داده اند که مصرف کاهو از بروز انواع سرطان ها مانند سرطان دهان، مری و گلو پیشگیری می کند. مطالعات بیشتر در مورد سرطان نشان داده است که کاهو، باعث کاهش بروز سرطان ریه در افراد سیگاری می شود و برای آنها اثر محافظتی دارد.
۶. کاهش خطر ابتلا به دیابت
مطالعات نشان داده است که مصرف روزانه کاهو می تواند خطر بروز دیابت را در افراد کاهش دهد. همچنین خوردن کاهو برای افراد دیابتی توصیه شده است. یکی از خواص کاهو، کنترل قند خود است که از افزایش آن جلوگیری می کند. آب کاهو دارای ۵ کالری انرژی و ۲ گرم کربوهیدرات است.
می توانید از این سبزی به عنوان عاملی برای کاهش قند خون بدون نگرانی از افزایش وزن و چاقی استفاده کنید. کاهو همچنین حاوی کاروتنوئید، ضد سرطانی است که سطح قند خون را کاهش می دهد و می تواند درمان بالقوه ای برای دیابت باشد.
۷. بهبود سلامت چشم
کاهو حاوی لوتئین، یک آنتی اکسیدان فوقالعاده است که سلامت بینایی چشم را افزایش می دهد. همچنین برای جلوگیری از بیماری ماکولار که با افزایش سن اتفاق می افتد، بسیار مؤثر می باشد. یک مطالعه نشان داده است، زنانی که کاهو را در رژیم غذایی خود دارند، ۲۳ درصد کمتر احتمال ابتلا به آب مروارید در آنها وجود دارد. کاهو همچنین یک جایگزین خوب و مناسب برای اسفناج است که برای چشم مفید می باشد.
۸. بهبود هضم و سلامت گوارش
فیبر موجود در کاهو، هضم را آسان می کند و سایر بیماری های گوارشی مانند یبوست و نفخ را درمان می کند. همچنین می تواند درد معده را کاهش دهد و می تواند سلامت روده را افزایش دهد.
۹. کمک به درمان بی خوابی
ماده ای در کاهو وجود دارد که سیستم عصبی را آرام می کند. می توانید با خیال راحت قبل از خواب سالاد مصرف کنید که در روند بی خوابی شما بسیار تاثیر گذار است. کاهو همچنین حاوی مواد دیگری به نام لاکتوسین است که موجب خواب و آرامش می شود. این سبزی حتی در دوران قرون وسطی برای تسکین بی خوابی مورد استفاده قرار می گرفته است.