بن سلمان در تماس تلفنی با مسعود پزشکیان، با تبریک دوباره پیروزی وی در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، برای پزشکیان و جمهوری اسلامی ایران آرزوی پیشرفت و شکوفایی بیشتر کرد. ولیعهد عربستان سعودی گفت که ریاض خواهان گسترش و تعمیق روابط میان دو کشور و ملت است.
پزشکیان نیز مراتب تشکر و قدردانی خود را از ولیعهد عربستان به خاطر احساسات خوب وی ابراز داشت. دو طرف همچنین بر ضرورت توسعه همکاریها میان عربستان و ایران در زمینههای مختلف تاکید کردند. بهبود و تقویت روابط ایران و عربستان در سالهای اخیر بویژه در دولت سیزدهم و شخص رئیس جمهور و وزیر امور خارجه فقید و شهید ایران از اولویت های سیاست خارجی بوده است و همچنانکه از اظهارات مسئولان دو کشور برمی آید، دو طرف به طور جدی تمایل دارند این میراث گرانبها را حفظ و در راستای منافع دو جانبه و منطقه و جهان اسلام تقویت کنند.
مسعود پزشکیان رییس جمهوری منتخب هم در مناظره های انتخاباتی و تماس های متعدد با مسئولان کشورهای منطقه در روزهای اخیر بارها تاکید کرده که اولویت دولت وی مانند دولت سیزدهم به ریاست شهید سید ابراهیم رییسی، تقویت مناسبات با کشورهای همسایه و منطقه است و در این بین عربستان جایگاه ویژه ای در توسعه این مناسبات دارد. روشن است که بهبود روابط ایران و عربستان به عنوان دوقدرت بزرگ نفتی و همچنین دو کشور مهم اسلامی، علاوه بر شکل دهی به تعاملات جدید سیاسی و اقتصادی بین دو کشور، می تواند منجر به گسترش ثبات و امنیت در منطقه شود.
در این حال، بهبود مناسبات ایران و کشورهای عربی منطقه از جمله عربستان سعودی، شکستی برای سیاست های آمریکا و رژیم صهیونیستی در منزوی کردن ایران نیز محسوب می شود. بنابراین، تقویت و از سرگیری دوباره روابط سیاسی ایران و عربستان را باید نقطه عطفی در تحولات منطقه ای و بین المللی دانست زیرا اکنون ایران و عربستان به عنوان دو قطب منطقهای در مسیر کاهش تنشها در منطقه و تعریف پروژههای مشترک در روابط دوجانبه قرار دارند.
از زمان توافق مارس سال گذشته میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی با میانجیگری چین، مسئولان ارشد تهران و ریاض با رایزنی های متعدد بارها درباره مسایل مورد علاقه بویژه آغاز دور جدید درگیریها در 7 اکتبر و حملات سنگین رژیم صهیونیستی به باریکه غزه، تبادل نظر تاکید کرده اند.
همچنین عربستان که تا پیش از 7 اکتبر موافقت خود را با آغاز روند عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود، پس از تشدید حملات به اراضی فلسطینی اعلام کرد هرگونه مذاکره دراین خصوص را تعلیق کرده که این اقدام با استقبال ایران روبرو شد.
در واقع گفتگوهای مثبت مسئولان ارشد ایران و عربستان در یکسال گذشته و همچنین پس از انتخاب رییس جمهور منتخب، همگی نشانگر این است که دوکشور با درک شرایط حساس منطقه علاقمند حرکت در مسیر تقویت روابط هستند و معتقدند که احیای این روابط، ظرفیتهای زیادی را در اختیار دوکشور قرار خواهد داد. این درحالی است که پس از توافق پکن میان تهران و ریاض، برخی از کشورهای عربی هم در جهت احیای روابط و برخی کشورهای دیگر نیز در جهت توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران گام برداشته و تلاش دارند همسو با ریاض و تهران، همکاری را بر تعارض ترجیح دهند.
همچنین ارتباط هر چه بیشتر ایران با عربستان و دیگر کشورهای عربی و مسلمان میتواند سبب فاصله گرفتن رژیم صهیونیستی از کشورهای عربی و اسلامی شود و به همین دلیل است که رژیم صهیونیستی به طور علنی از گسترش روابط بین این دو کشور مخالفت کرده و بارها تلاش های خود را برای توقف مسیر تنش زدایی و اعتماد سازی روابط تهران- ریاض بکارگرفته اما ناکام مانده است. زیرا هرچه زمان جلو می رود شرایط منطقه و جهان دو کشور را بیش از پیش به هم نزدیک می کند ضمن آن که ریل گذاری صورت گرفته طی چند سال اخیر نیز روابط دو طرف را برگشت ناپذیر کرده است.