به گزارش اخبار جدید به نقل از شهر سختافزار ؛ دیپ فیک یکی از فناوریهای جنجالی ایجاد شده بر پایه هوش مصنوعی است که با هدف ساخت عکس و فیلم جعلی ایجاد شده است. فناوری Deep Fake میتواند برای ساخت محتواهای مفید و کاربردی استفاده شود یا اینکه تهدیدی بزرگ برای جامعه به حساب آمده و از آن برای اهداف مجرمانه و غیراخلاقی استفاده شود.
هوش مصنوعی در دهههای اخیر پیشرفت قابلتوجه و سریعی داشته و در حوزههای مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. نرمافزارها و اپلیکیشنهای طراحیشده برای فناوری Deep Fake بر پایه هوش مصنوعی ایجاد شده و برای جایگزین کردن چهره یک فرد با چهره فرد دیگری آموزش دیدهاند.
واژه DeepFake از دو کلمه Deep به معنای عمیق و Fake معنای جعلی و ساختگی تشکیل شده است. کلمه Deep با فناوری هوش مصنوعی ارتباط داشته و به یادگیری عمیق اشاره میکند. به عبارت سادهتر فناوری Deep Fake برای جایگزین کردن یا ایجاد صورتهای مختلف با جزئیات کامل، صحبتها و حالتهای عاطفی چهره به کار میرود.
در حقیقت این فناوری به منظور تقلید دیجیتالی کارهای انجام شده توسط یک شخص است. کارهایی که آن شخص اصلاً انجام نداده و این حرکات ساختگی و شبیهسازیشده هستند.
در سال 2014 تکنولوژی DeepFake یا جعل عمیق برای اولین بار توسط یک دانشجوی مقطع دکترا به نام ایان گودفلو مطرح شد. در فناوری دیپ فیک یا همان جعل عمیق، از الگوریتم خاص یادگیری ماشین با نام Generative Adversarial Networks استفاده میشود تا تصاویر یا ویدیوهای موجود با مجموعهای از تصاویر یا ویدیوهای منبع، ترکیب شود.
با توجه به توسعه فناوری دیپ فیک و پتانسیلهای آن، آینده این فناوری میتواند به موارد زیر برسد:
در حالت کلی باید گفت که دیپ فیک در آینده ممکن است در اقتصاد دیجیتال و جوامع آنلاین تأثیرات گستردهای داشته باشد، از جمله مثبت و منفی، و نیاز به مدیریت و کنترل مناسب دارد.