به گزارش اخبار جدید به نقل از تجارت نیوز؛ چرا با وجود این همه تلاش، همچنان با مشکل تامین برق روبرو هستیم و وعدههای تولید برق از انرژی هستهای به واقعیت نپیوسته است؟
سالهاست که بر روی فناوری هستهای سرمایهگذاریهای کلانی صورت گرفته و تحریمهای سنگینی را نیز به جان خریدهایم. اما اکنون این سوال مطرح میشود که چرا با وجود این همه تلاش، همچنان با مشکل تامین برق روبرو هستیم و وعدههای تولید برق از انرژی هستهای به واقعیت نپیوسته است؟
الان ۲۱ سال است که فعالیت هستهای کشورمان به “مسئلهای جهانی” تبدیل شده و انبوهی از تحریمها را متوجه مردم این دیار کرده ولی از “برق هستهای” چنانکه باید خبری نیست. یعنی مردم در سراسر کشور مشکل قطعی برق در گرمترین روزهای سال را دارند؛ در حالی که دست کم سیزده سال است که شدیدترین تحریمها را هم تحمل کردهاند تا دانشمندان محترم هستهای، “بازدهی شگفتانگیز مواد هستهای در تولید برق” را محقق سازند.
روزنامۀ کیهان در اواخر خرداد ماه سال گذشته، در گزارشی با عنوان «فواید صنعت هستهای از تولید دارو و تأمین برق تا کشاورزی و صنایع غذایی» دربارۀ “مزیتهای تولید برق با انرژی هستهای” نوشت:
البته شاید گفته شود بیستوچندسال فعالیت هستهای برای تولید برق هستهای در حدی که نیاز سراسر کشور به برق بیوقفه تامین شود، کافی نیست و مردم باید یکی دو دهۀ دیگر هم صبر کنند و در برابر تحریمهای ناشی از فعالیت هستهای کشورمان – به قول آقای جلیلی – “با قدرت” طاقت بیاورند تا برسیم به قلۀ “تولید برق هستهای”. در این صورت، به رغم گرم شدن کرۀ زمین، حتی در گرمترین تابستانها نیز سایۀ خنکا سراسر کشور را فرا میگیرد.
به هر حال در شرایط فعلی، بد نیست مسئولان صنعت هستهای کشور توضیح دهند که برق هستهای دقیقا از چه زمانی “زندگی مردم” را به شکلی ملموس و موثر روشن و خنک خواهد کرد؟
مشکل بیبرقی برای مردم است. کسانی که با وعدۀ تولید چشمگیر برق دربارۀ تداوم فعالیت هستهای، به رغم فشار طاقتفرسای تحریمها، تصمیم میگیرند، هر روز مجبور نیستند چند ساعت بیبرقی را تحمل کنند. ضمنا فشار اقتصادی تحریمها را نیز در زندگی شخصیشان تحمل نمیکنند. بنابراین مردم حق دارند بپرسند که برق هستهای کو؟