آذر ۱۳, ۱۴۰۳ ۰۰:۲۹
رپورتاژ آگهی ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ - 3 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
کپی شد!
0

ثبت های حسابداری شرکت بازرگانی کدامند؟

ثبت های حسابداری شرکت بازرگانی کدامند؟

شاید با خودتان فکر کنید که چرا ثبت های حسابداری شرکت بازرگانی اهمیت بسیار زیادی دارند؟ در پاسخ باید گفت که حسابداری در شرکت‌های بازرگانی بسیار مهم بوده و ثبت هرگونه داده در آن بیشترین اهمیت را دارد. فرقی نمی‌کند چه سندی را ثبت می‌کنید؛ درصورت رخ‌ دادن خطا در این ثبت، امکان به‌وجود آمدن مشکلات زیادی وجود دارد.

موضوع بسیار مهمی که باید به آن توجه کنید این است که علاوه‌بر حساب‌های مختلف در این شرکت‌ها، انواع گوناگونی نیز از ثبت‌های حسابداری وجود دارند. همراه ما باشید تا در ادامه این مطلب نکاتی که دراین‌رابطه وجود دارد را باهم بررسی کنیم.

ثبت حسابداری شرکت به چه معناست؟

اولین چیزی که باید دررابطه‌با ثبت های حسابداری شرکت بازرگانی بررسی کنیم این است که یک ثبت حسابداری چه امری به‌حساب می‌آید؟ در پاسخ باید گفت که وظیفه یک حسابدار در شرکت‌های بزرگ، ثبت داده‌ها و سوابق مالی مانند سند افتتاحیه است.

اگر سند افتتاحیه در شرکتی وجود داشته باشد، باید توسط حسابداری تأیید شده و به‌عنوان سوابق از آن‌ها نگهداری شود. علاوه‌بر سند افتتاحیه موارد بسیار زیادی هستند که باید ثبت شوند. به ثبت تمامی این موارد ثبت حسابداری گفته می‌شود.

اهداف ثبت حسابداری

شاید از خودتان بپرسید که ثبت حسابداری دقیقا چه هدفی را دنبال می‌کند؟ در پاسخ باید گفت که اصلی‌ترین هدف برای یک کسب‌وکار، ایجاد نظم در اسناد و مدارک خود و کنترل آن‌ها در بازه‌های زمانی مختلف است. همین موضوع نیز باعث شده تا ثبت های حسابداری شرکت بازرگانی مهم‌ترین اهداف را داشته باشند.

انواع ثبت های حسابداری بازرگانی

انواع ثبت های حسابداری بازرگانی

موضوع مهمی که دررابطه‌با ثبت های حسابداری شرکت بازرگانی وجود دارد این است که ثبت های گوناگونی برای این شرکت‌ها وجود دارد. در واقع یک شرکت بازرگانی باید تمامی این موارد را در قالب اسناد و مدارک مختلف ثبت کند. این ثبت‌ها به شرح زیر هستند.

ثبت ادواری

یکی از انواع ثبت های حسابداری شرکت بازرگانی که می‌توانید از آن استفاده کنید، ثبت‌های ادواری هستند. در روش ادواری بازه زمانی را یک سال قرار داده و سند را به‌صورت یک سال تثبیت می‌کنند. به ‌این ‌ترتیب در پایان یک سال، موارد زیادی را در سند وارد خواهند کرد.

این موارد شامل موجودی کالاها و قیمت آن‌ها بوده و پس‌از بررسی درآمد ناشی از فروش آن‌ها نیز به‌دست خواهد آمد. این عدد هم در دفاتر ترازنامه به‌عنوان موجود سال، پایان دوره سال‌های گذشته و موجودی ابتدایی سال جدید ثبت می‌شود.

ثبت دائمی

نوع دیگری که برای ثبت های حسابداری شرکت بازرگانی وجود دارد، ثبت دائمی است. سند اختتامیه در این دسته‌بندی قرار داشته و اهمیت مخصوص به خود را دارد. در این نوع ثبت هر بار که کالایی فروخته شده یا عودت داده می‌شود، حساب‌های بدهکار یا بستانکار تغییر پیدا می‌کنند. در واقع در این روش ثبت، باید موجودی کالاها و جزئیات درآمد از فروش آن‌ها به‌دقت بررسی شود. تنها در این صورت است که می‌توانید سند اختتامیه معتبری را ثبت کنند.

چه نوع حساب‌هایی در حسابداری بازرگانی وجود دارند؟

نکته‌ای که مهم که در بحث ثبت های حسابداری شرکت بازرگانی وجود دارد، حساب‌هایی هستند که در این شرکت‌ها استفاده می‌کنند. یک شرکت بازرگانی از 2 حساب بهره می‌برد. این حساب‌ها را در ادامه بازگو می‌کنیم.

حساب خرید

در شرکت‌های بازرگانی حساب‌های گوناگونی وجود دارند که یکی از مهم‌ترین آن‌ها حساب خرید نام دارد. همان‌طور که از نام این حساب مشخص است، در این حساب و در یک بازه زمانی خاص مانند یک‌ساله، تمامی مواردی که شرکت خریداری کرده ثبت خواهند شد.

در این نوع ثبت های حسابداری شرکت بازرگانی، هر خریدی که انجام می‌شود، یک ثبت با عنوان بدهکار در دفتر ایجاد می‌کند. این یعنی با افزایش میزان خریدها، میزان بدهکاری‌ها بیشتر شده و از بستانکاری کاهش پیدا می‌کند. نکته مهم اینجا است که در این نوع حساب، برگشت از خرید نیز ثبت خواهد شد.

حساب فروش

دررابطه‌با ثبت های حسابداری شرکت بازرگانی باید گفت که در این نوع ثبت، حساب‌های فروش نیز وجود دارند. در این سند، حساب‌ها زاویه‌ای دیگر داشته و این بار درآمد حاصل از فروش کالا در سمت بستانکاری ثبت می‌شود.

در واقع اگر فروش به‌صورت نقدی یا نسیه باشد تفاوتی ایجاد نکرده و خلاف حساب خرید که ماهیت بدهکاری دارد، حساب‌های فروش از ماهیتی بستانکاری بهره می‌برند. بعد‌از اینکه هر بستانکاری ثبت شود، مبلغ آن افزایش پیدا کرده و از بدهکاری کم خواهد شد.

ثبت خرید و فروش کالا در حسابداری بازرگانی چگونه است؟

اگر می‌خواهید به‌طور کامل با ثبت های حسابداری شرکت بازرگانی آشنا باشید باید بدانید که به چه روش‌هایی ثبت خرید و فروش کالاها در این موارد انجام می‌گیرد. باید گفت که جهت فرایند ثبت خرید می‌توانید از روش‌های گوناگونی برای تخفیف‌ها در حسابداری استفاده کرد.

روش ثبت تخفیف توافقی، ثبت تخفیف به‌علت عیب‌ونقص، ثبت تخفیف تجاری و تخفیف نقدی از روش‌هایی هستند که برای این کار استفاده می‌کنند. برای ثبت فروش کالا سازوکار کمی متفاوت است. در این جا ابتدا پیش‌فاکتور تهیه شده و پس‌از انجام فروش، فاکتورهای نهایی نیز در سیستم ثبت می‌شوند.

دلایل اهمیت ثبت های حسابداری

دلایل اهمیت ثبت های حسابداری

ثبت های حسابداری شرکت بازرگانی اهمیت زیادی دارند. سازمان‌ها و شرکت‌های مختلف باید از این نوع ثبت‌ها در فرایندهای مختلف خرید و فروش استفاده کنند و تاجایی‌که می‌توانند اسناد را ثبت کنند. دلایل اهمیت ثبت های حسابداری به‌شکل زیر هستند:

  • وجود دقت و صحت در تمامی اطلاعات مالی
  • کنترل داخلی قوی‌تر بر رویدادها
  • تصمیم‌گیری بهتر با تجزیه‌وتحلیل داده‌ها
  • تعهدات قانونی و دقیق
  • برنامه‌ریزی مالی در شرایط و بازه‌های زمانی گوناگون
  • اعتمادسازی و شفافیت برای مشتریان و مراجع خارجی

جمع‌بندی

موضوع بسیار مهمی که باید دررابطه‌با حسابداری و امور مالی شرکت‌ها بدانید، ثبت های حسابداری شرکت بازرگانی هستند. ثبت‌های حسابداری موارد بسیار مهم و حیاتی بوده و نقشی اساسی در اسناد این شرکت‌ها ایفا می‌کنند.

باید گفت که هر ثبت اطلاعات دقیقی را درون خود جای‌ داده و از انواع متفاوتی نیز برخوردار است. حساب‌های خرید و حساب‌های فروش از ثبت‌هایی هستند که به روش ادواری یا دائمی در شرکت‎های گوناگون ثبت می‌شوند.

در این مطلب آموزشی نکاتی که دررابطه‌با این امر وجود داشت را به شما ارائه کردیم. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به وب‌سایت صدگان به آدرس sadgan.com مراجعه کرده و از اطلاعات آن‌ها بهره ببرید. وب‌سایت صدگان آموزش‌های زیادی را در این زمینه به شما ارائه می‌دهد.

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *