درباره جدیدترین و البته پرسروصداترین محصول ایرانخودرو که این روزها بسیار در مورد آن گفته و شنیده میشود.
به گزارش اخبار جدید به نقل از هفت صبح| این روزها در صنعت خودروسازی روز دنیا، موضوع «استفاده از پلتفرم مشترک» و «الهامگیری از زبان طراحی» در ساخت محصولات جدید امری عادی و جاافتاده است. همان چیزی که ایرانیها با اندکی تحریف، آن را «انتقال فناوری» مینامند! واقعیت این است که دیگر در قرن بیست و یکم، بشر مدرن چرخ را از ابتدا اختراع نمیکند. بلکه به کمک چرخه همکاری، از توانمندیهای دیگران نهایت بهره را برده و هزینههای طراحی و تولید را تا حد زیادی کاهش میدهد.
جدیدترین و البته پرسروصداترین محصول ایرانخودرو یا همان «ریرا» که این روزها بسیار در مورد آن گفته و شنیده میشود یکی از گزینههایی است که میتوان در این پرونده به آن پرداخت. اولین کراساوور ایرانی که با تبلیغ فراوان رونمایی شد و تا چند هفته دیگر روانه خیابانهای کشورمان خواهد شد. ریرا را میتوان پژو 2008 ایرانی دانست اما آیا این شباهت، ایراد جدی به شمار میآید؟ ابدا خیر! ریرا روی پلتفرم نسل پیشین پژو 2008 ساخته و پرداخته شده است. ریرا با همه شباهت شخصیتی که به 2008 دارد، بازهم داستان مستقل خود را خواهد داشت.
در نمای ظاهری، ریرا بسیار استاندارد بوده و با الگوبرداری از کراساوورهای مطرح بازار طراحی شده که آن را یک سروگردن بالاتر از رقبای چینی قرار میدهد. هرچند هنوز هم تا پختگی طراحی پژو فاصله دارد. هرچه باشد ریرا نخستین تجربه ایرانی در ساخت یک کراساوور است. اما کیفیت مونتاژ و همچنین لیست بلندبالای تجهیزات رفاهی و ایمنی، این خودروی ایرانی را روسفید میکند. ضمن آنکه ایرانخودرو قول داده برای اولین بار، طیف رنگهای متنوع و جذابی را برای لاینآپ ریرا در نظر بگیرد.
جالب است بدانید که ابعاد ریرا نسبت به برادر فرانسوی خود اندکی رشد داشته. در موضوع فنی و تواناییهای حرکتی، پژو 2008 به یک پیشرانه 1/6 لیتری 4 سیلندر مجهز بوده که اتفاقا همین پیشرانه نیز محصول مشترک پژو و سیتروئن و ب.ام.و است. این پیشرانه 165 اسب بخار قدرت و 240 نیوتن متر گشتاور تولید میکند. اما مهندسان ایرانی برای ریرا یک پیشرانه 1/7 لیتری در نظر گرفتهاند که در حقیقت نسخه بهروز شده موتور EF7 خواهد بود. پیشرانه مذکور توانایی تولید 160 اسب بخار قدرت و 240 نیوتن متر گشتاور را دارا بوده تا بدین ترتیب، دستکم روی کاغذ دو برادر تواناییهای فنی کاملا مشابهی داشته باشند.
ولی ناگفته پیداست که به دلیل مهندسی پیشرفته و سابقه بیشتر، این پژو است که در جاده دست بالا را داشته و با شتاب صفر تا صد 8/7 ثانیهای، اندکی چابکتر از ریرا با شتاب صفر تا صد 10/5 ثانیهای خواهد بود. گیربکس هر دو خودرو نیز از نوع 6 سرعته خودکار هستند. به طور کلی میتوان ریرا را یک تجربه موفق در مقیاس صنعت خودروسازی ایران دانست که امیدواریم آغاز یک راه جدید باشد. راهی که نه فقط با همراهی چینیها، بلکه باید در کنار دیگر خودروسازان مهم دنیا پیموده شود.