به گزارش اخبار جدید به نقل از مکتوب نامه؛
ظروف یکبارمصرف حاوی یک ماده شیمیایی صنعتی به نام بیسفنول A هستند. هنگامی که این ظروف در اثر حرارت غذا یا منبع گرما گرم میشوند، ترکیبات شیمیایی به غذا نفوذ میکند و آن را سمی میکند.
آن دسته از ظروف پلاستیکی که قابلیت قرارگرفتن در مایکروویو را دارند نیز به همین میزان خطرناک هستند، چرا که با گرم شدن این ظروف در مایکروویو، همیشه این احتمال وجود دارد که غذای شما آلوده شود. بهتر است غذا را از این ظروف خارج کنید، در یک بشقاب شیشهای یا سرامیکی بریزید و سپس روی اجاق یا در مایکروویو گرم کنید.
این موضوع در خصوص نوشیدنیهای گرم مانند چای و قهوه هم صدق میکند. سعی کنید از مصرف مایعات داغ در لیوانهای پلاستیکی یا یکبار مصرف بپرهیزید. گرما فرآیندی را آغاز میکند که با احتمال نفوذ مواد شیمیایی سمی به نوشیدنی گرم همراه است.
مضرات مصرف غذای داغ در ظروف پلاستیکی
BPA که از طریق غذا وارد بدن میشود، به جریان خون راه پیدا میکند. به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای امریکا، این ماده عملکرد هورمونها، به ویژه استروژن را مختل میکند. CDC همچنین دریافته است که بیش از ۹۰ درصد انسانها سطوح قابل تشخیص بیسفنول A در بدن خود دارند. همچنین تحقیقات انجامشده نشان میدهد که BPA ممکن است اثرات متعددی بر باروری مردان و زنان، سلامت قلب، تیروئید، عملکرد سیستم ایمنی و سایر مسائل داشته باشد.
بر اساس مطالعات، افرادی که BPA بالایی دارند، بیشتر در معرض ابتلا به فشار خون هستند. سطوح بالاتر BPA میتواند منجر به اختلال در سطح آنزیمهای کبدی شود.
سایر مضرات مصرف غذای داغ در ظروف پلاستیکی عبارتند از:
ابتلا به سرطان: برخی از مواد شیمیایی موجود در ظروف پلاستیکی مانند فرمالدئید و آکریلونیتریل میتوانند به سلولهای بدن آسیب برسانند و باعث ایجاد سرطان شوند.
حساسیت پوستی: ترکیبات شیمیایی موجود در ظروف پلاستیکی ممکن است باعث تحریکپذیری، قرمزی، خارش و حساسیت پوستی شوند.
تغییر طعم و بوی غذا: در برخی مواقع گرم کردن غذا در ظروف پلاستیکی سبب تغییر در طعم و بوی غذا میشود. این اتفاق ممکن است به دلیل تغییر در ساختار شیمیایی غذا، توسط ترکیبات شیمیایی، باشد.
عوارض قهوه
در مصرف قهوه همچون دیگر مواد باید اعتدال را رعایت کرد. قهوه به مقدار خیلی کم باعث افزایش فشار خون میگردد، برای همین برای کسانی که دچار پرفشاری خون هستند، تاثیر مناسبی ندارد. علاوهبر آن قهوه موجب دفع مقدار کمی کلسیم در بدن میشود که پس از مصرف اضافه آن ممکن است موجب پوکی استخوان گردد. از عوارض قهوه و اضافه استفاده کردن از قهوه میتواند با اثر گذاشتن بر روی سیستم عصبی مانع خواب و تحریک پذیری شما گردد و همچنین در پارهای گزارشها، رفلاکس و بازگشت اسید معده و سوزش معده در افراد مستعد دیده شده است.
قهوه همچون چای دارای مقداری تامین است؛ بنابراین کسانی که دچار کمخونی فقر آهن هستند باید ۱ ساعت قبل از غذا و یا دو ساعت بعد از آن قهوه را بنوشند. همچنین چون قهوه بر سیستم عصبی اثر میگذارد، کاهش مصرف و یا عدم مصرف آن در طول دوران بارداری بهتر است. چنانچه خانمی دچار سقطهای مکرر و یا مشکلات باروری است باید مصرف آن را به طور کامل قطع کند.
مضرات قهوه برای سلامتی چیست؟
قهوه برای چه کسانی مضر است؟ بر خلاف فواید و خواص متعددی که مصرف قهوه دارد، مصرف این نوشیدنی دارای محدودیت هایی است و برای همه افراد مناسب نیست. برخی از مهمترین عوارض مصرف قهوه و اثرات قهوه بر بیماری های مختلف عبارتند از:
بی خوابی
استرس و اضطراب به دلیل کافئین بالا
ضرر قهوه برای افراد مستعد تپش قلب
سردرد و سرگیجه
افزایش خستگی در صورت مصرف مداوم و مکرر
افزایش فشار خون ( در صورت مصرف زیاد از حد)
سوزش معده
لرزش عضلات (یکی از نادر ترین ضررهای قهوه)
کم آبی بدن و تکرر ادرار
افزایش ریسک ابتلا به پوکی استخوان در صورت تغذیه نادرست و به ویژه برای خانم های یائسه
افزایش سطح کلسترول خون در مواردی که قهوه فیلتر نشده یا تصفیه نشده یا دم نشده مصرف کنید
مصرف قهوه تلخ برای لاغری
قهوه چه خاصیتی دارد؟ مهمترین ماده موثر قهوه کافئین است و طی آزمایشات مختلف انجام شده اثبات شده که کافئین عامل موثری در چربی سوزی است. در بیشتر داروها و مکملهای لاغری از کافئین استفاده میشود و حتی در پارهای مواقع برای لاغریهای موضعی از مواد همراه با کافئین زیاد در موضع به صورت تزریقی استفاده میشود. چنانچه قهوه را به صورت تلخ و بدون استفاده از شکر یا شیر استفاده کنید، اثر لاغری آن و چربی سوزی آن بیشتر میگردد.