دی ۱, ۱۴۰۳ ۱۶:۰۱
رپورتاژ آگهی ۱۸ مهر ۱۴۰۳ - 2 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
کپی شد!
0

روش‌های نگهداری و عیب یابی اینورتر

روش‌های نگهداری و عیب یابی اینورتر

یکی از راه‌های افزایش طول عمر درایو و کیفیت کارکرد آن، سرویس دوره‌ای و اجرای منظم روش‌های نگهداری است. حتما یک چک لیست اصولی برای اینورتر خود توسط افراد باتجربه و مهندسان برق تهیه کنید و آن را به‌صورت دوره‌ای و منظم اجرا کنید. اجرا روش‌های نگهداری از هزینه‌های غیر منتظره مالی، خرابی و تعمیرات اینورتر جلوگیری می‌کند. همان‌طور که می‌دانید چک لیست نگهداری باید کاملا با توجه به نوع اینورتر و برند آن باید متفاوت باشد اما اصول و روش‌های کلی برای آن‌ها وجود دارد. در ادامه به یک چک لیست اصولی را می‌آوریم و به روش‌های عیب یابی اینورتر می‌پردازیم.

روش‌های نگهداری برای جلوگیری از تعمیر درایو

نگهداری و تعمیر اینورتر می‌تواند هزینه انواع اینورتر مانند هزینه تعمیر درایو وکن را تا 30 درصد در طول عمر دستگاه کاهش دهد. روش‌های نگهداری از اینورتر به این صورت است که باید عملکرد و اطلاعات دقیق را به‌صورت روزانه ثبت و ضبط کنید. در ادامه روش‌های نگهداری از اینورتر را به‌صورت چک لیست رعایت کنید. دو نکته اساسی را قبل اجرا چک لیست حتما رعایت کنید.

اولین نکته مربوط به زمان خرید درایو است که حتما دقت کنید که ظرفیت توان اینورتر باید متناسب با ظرفیت موتور و نوع کاربری پروژه باشد. اگر بیش از حد ظرفیت توان اینورتر، درایو را راه اندازی کنید، با خطا و خرابی مواجه خواهید شد و طول عمر دستگاه کاهش می‌یابد. دومین نکته مربوط به زمانی است که برای خرید اینورتر مورد نظر خود اقدام می‌کنید، حتما برای توان‌های بالا باید در طول بهره برداری، نصب و راه اندازی باید اینورتر خنک، تمیز و خشک باشد. هنگام روشن بودن و بهره برداری اینورتر، باید درب تابلو برق بسته باشد؛ زیرا ترمینال قدرت و قطعات روباز ولتاژ بالایی دارند و جان انشان را تهدید می‌کند.

با رعایت این نکات می‌توانید طول عمر درایو افزایش می‌یابد. در ادامه روش‌های نگهداری از اینورتر را به‌صورت منظم و دوره‌ای رعایت کنید.

عوامل و شرایط محیطی را بررسی نمایید.

اینورترها به‌شدت در برابر شرایط محیطی نصب مانند گرد و غبار، گرما بیش از حد و رطوبت حساس هستند و اگر این مارد را رعایت نکنید باعث کاهش طول عمر اینورتر و خورندگی قطعات آن می‌شود. باید محیط نصب اینورتر خنک، بدون رطوبت و قطرات آب، عاری از گرد و خاک و ذرات معلق باشد. درجه حفاظت IP اینورتر باید متناسب با شرایط محیطی انتخاب شود. فن خنک کننده اینورتر را باید به‌صورت دوره‌ای بررسی کنید و درصورت نیاز، آن را تعویض نمایید. فن خنک کننده اینورتر و هیت سینک باید عاری از هر آلودگی و گرد و غبار باشد. اگر فن خنک کننده درایو به علت کثیفی و گرد و غبار کار نکند، باعث رخ دادن خطا OH یا ارور گرما بیش از حد می‌شود و در نهایت IGBT آسیب می‌بیند.

پیشنهاد می‌شود هر ماه فن خنک کننده و اینورتر را بررسی نماید و آن را تمیز کنید. درصورت نیاز برای سرویس دوره‌ای ارسال نمایید. فن‌ها خنک کننده اینورتر را هنگامی‌که ولتاژ تغذیه اینورتر خاموش است، آن را جدا نمایید.

سیم کشی و اتصالات الکتریکی و مکانیکی را بازبینی کنید.

شل شدگی اتصالات و قطع شدن آن‌ها از شایع‌ترین مشکلات در اینورتر است. ارتعاشات، لرزش و گرما باعث سستی و شل شدگی کابل‌ها و اتصالات می‌شود. شل شدن اتصالات باعث ایجاد قوس الکتریکی در مدار می‌شود. اگر اتصالات را به‌موقع رفع نکنید، باعث آسیب دیدن دائمی تجهیزات اینورتر می‌شود. گرما بیش از حد اینورتر ممکن است در اثر اضافه جریان نامی، آلودگی و اتصالات شل ایجاد می‌شود. اگر خطا Over Heat را رفع نکنید، باید جهت تعمیر اینورتر خود اقدام کنید. خطا گرما بیش از حد نیز باعث خرابی سوئیچینگ، اتصال کوتاه، فرسایش خازن و باد کردن آن می‌شود.

پارامترهای الکتریکی را ثبت و بررسی نمایید.

جریان و ولتاژ درایو را باید به‌صورت دوره‌ای کنترل کنید و ولتاژ باید در عرض 5 ثانیه به تعادل برسد. ولتاژ نامتعادل باعث خرابی قطعات درایو می‌شود و همچنین جریان نامتعادل و ولتاژ متعادل باعث لرزش بیش از حد اینورتر می‌شود. به‌همین علت خروجی درایو را بررسی کنید و در صورت عدم رفع خطا، می‌توانید برای سرویس دوره‌ای اینورتر به‌خصوص تعمیر درایو آکوپوس اقدام نمایید.

کدهای خطا رابه‌طور پیوسته چک کنید.

اطلاعات مختلف مربوط به کدهای خطا درایو را مانند اضافه جریان اصافه ولتاژ، افت ولتاژ، خطاهای داخلی و … را می‌توانید از روی صفحه نمایش کیپد اینورتر مشاهده کنید. با شناسایی خطاها، سپس به سراغ عیب یابی خطاها می‌روید و راهکارهای لازم را داخل منوال اینورتر مورد نظر مطالعه و اجرا می‌کنید.

به تغییرات غیر عادی و غیر طبیعی در کارکرد اینورتر توجه نمایید.

با استفاده از حواس پنجگانه می‌توانید بعضی از مشکلات احتمالی را تشخیص دهید. بوی غیر عادی از اینورتر، سر و صدا غیر طبیعی و بوی عایق سوخته را می‌توانید با حس بویایی و شنوایی شناسایی کنید.

از تخلیه کامل خازن‌های لینک DC اطمینان حاصل کنید.

نسبت به باز کردن درب تابلو برق عجله نکنید؛ حتما قبل از باز کردن درب تابلو برق، از موارد زیر اطمینان حاصل کنید.

  1. خاموش بودن اینورتر
  2. خاموش بودن تغذیه ورودی آن
  3. همجنین تخلیه کامل ولتاژ لینک DC

خازن‌های لینک DC، سطح ولتاژ DC خطرناکی را دارند که بعد از قطع برق ورودی نیز این ولتاژ را در اینورتر می‌ماند. برای تخلیه کامل خازن‌ها و دشارژ شدن آن‌ها، 5 دقیقه زمان لازم است. برای باز کردن درب تابلو‌های برق درایو، پس از Rack_out کردن بریکر تغذیه (قطع مکانیکی و الکتریکی) و قطع تغذیه اینورتر اقدام کنید و ولتاژ لینک DC را روی صفحه نمایش کیپد درایو چک نمایید و از تخلیه کامل خازن لینک DC اطمینان حاصل نمایید. پس از باز کردن درب تابلو، قبل از این‌که شینه‌ها و قطعات الکتریکی را لمس کنید، با استفاده از مولتی متر ولتاژ DC و AC را به خصوص ولتاژ لینک DC را بررسی نمایید.

عیب یابی انواع اینورتر

در عیب یابی درایو حتما کدهای خطا را بررسی کنید تا دلایل خطا را شناسایی و عیب یابی کنید و نسبت به رفع خطا و خرابی آن اقدام نمایید. ابتدا خازن‌ها را بررسی کنید؛ زیرا یکی از حساس‌ترین و ضعیف‌ترین قطعات است که باید به‌صورت دوره‌ای تعویض شوند و به‌سرعت می‌سوزند. سپس دیود را بازبینی کنید و تست‌های دیود و پل دیود را بگیرید. اگر عدد روی مولتی متر صفر را نشان دهد، یکی از دیودها خراب است و اگر بین 0. تا 0.5 را مولتی متر نشان دهد، دیود و اینورتر سالم است. اگر دیود سالم باشد، IGBT نیز سالم است و اگر دیود خراب باشد، IGBT نیز خراب است. برای عیب یابی رایگان اینورتر و تعمیر درایو اینوت حتما با افراد متخصص در ارتباط باشید.

جمع بندی

در این مقاله روش‌های نگهداری درایو در انواع برندها را بررسی کردیم و عیب یابی و شناسایی خطاها را بررسی کردیم. برای سرویس دوره‌ای و تعمیر انواع اینورتر حتما از افرادی که اطلاعات تخصصی راجع‌به عیب یابی و تعمیر اینورتر در انواع برندها را دارند، بپرسید؛ در غیر این صورت، باعث آسیب جدی و خسارات مالی زیادی می‌شوند.

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *