دی ۳, ۱۴۰۳ ۰۸:۱۸
اخبار جدید فناوری ۱۵ آذر ۱۴۰۳ - 3 هفته پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

بیست و چهارمین پرواز موشک فالکون 9 اسپیس ایکس

موشک فالکون ۹ اسپیس ایکس بیست و چهارمین پرواز خود را با موفقیت انجام داد و ۲۴ ماهواره استارلینک را در مدار قرار داد.

موشک
به گزارش اخبار جدید به نقل از اعتمادآنلاین،

موشک فالکون 9 اسپیس ایکس بیست و چهارمین پرواز خود را با موفقیت انجام داد و رکورد جدیدی را برای بیشترین تعداد پرواز یک تقویت‌کننده مرحله اول به ثبت رساند.

این موشک که از مرکز فضایی کندی در فلوریدا پرتاب شد، مأموریت داشت تا 24 ماهواره استارلینک را به مدار پایین زمین منتقل کند. حدود هشت دقیقه پس از پرتاب، مرحله اول موشک به طور کامل و بدون نقص بر روی یک کشتی در سواحل فلوریدا فرود آمد. این فرود موفقیت‌آمیز، راه را برای بیست و پنجمین مأموریت این تقویت‌کننده هموار کرد.

تقویت‌کننده‌ای که با نام B1067 شناخته می‌شود، پیش از این مأموریت‌های مهمی از جمله پرتاب فضاپیمای کرو دراگون، ماهواره‌های ارتباطی و مأموریت‌های استارلینک را انجام داده بود. اولین پرواز این تقویت کننده در ژوئن 2021 انجام شد و از آن زمان تاکنون به طور مداوم مورد استفاده قرار گرفته است.

اسپیس ایکس با استفاده مجدد از تقویت‌کننده‌های موشک، توانسته است هزینه‌های پرتاب را به طور قابل توجهی کاهش دهد و به این ترتیب، دسترسی به فضا را برای شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف آسان‌تر کند. این رویکرد نوآورانه، انقلابی در صنعت فضایی ایجاد کرده و به اسپیس ایکس اجازه داده است تا به عنوان یکی از پیشگامان این صنعت شناخته شود.

در همین حال، مهندسان اسپیس ایکس به دنبال چالش‌های بزرگتری هستند. آن‌ها در حال توسعه تقویت‌کننده بسیار بزرگتر سوپر هوی هستند که قرار است نخستین مرحله موشک استارشیپ را تشکیل دهد. فرود این تقویت‌کننده بسیار بزرگتر، به دلیل ارتفاع زیاد آن، بسیار چالش‌برانگیز است. به همین دلیل، اسپیس ایکس بازوهای مکانیکی غول‌پیکری را به برج پرتاب اضافه کرده تا به تقویت‌کننده در هنگام فرود کمک کند.

اگرچه اسپیس ایکس در اولین تلاش خود برای فرود سوپرهوی موفق نبود، اما به طور قطع به تلاش‌های خود برای تسلط بر این فناوری ادامه خواهد داد تا بتواند از موشک استارشیپ برای مأموریت‌های بلندپروازانه‌ای مانند سفر به ماه و مریخ استفاده کند.

با این دستاوردهای چشمگیر، اسپیس ایکس نشان داده است که مرزهای فناوری فضایی را جابجا کرده و به آینده‌ای روشن‌تر برای اکتشافات فضایی امیدوار است.

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *