4 آذر 1403 20:52
ترین ها 01 آبان 1401 - 2 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 8 دقیقه
کپی شد!
0

معروف ترین و زیباترین برج های جهان را بشناسید!

حتما نام آسمان خراش و یا Skyscrapers به گوشتان خورده است. آسمان خراش به ساختمان هایی گفته می شود که بیش از 40 طبقه هستند. این نام پس از ساخت اولین برج در سال 1880 در آمریکا مورد استفاده قرار گرفت. در آن زمان ساختمان های 10 تا 20 طبقه آسمان خراش نامیده می شدند، اما از قرن بیستم به بعد، تنها بناهایی با ارتفاع غیرعادی در دسته آسمان خراش ها می گنجند.

برج‌های زیادی در گوشه‌و‌کنار دنیا ساخته می‌شوند، اما بعضی از آنها به‌خاطر ویژگی‌های خاص مثل ارتفاع زیاد یا طراحی و معماری جذابشان از سایر برج‌ها شهرت بیشتری دارند. در ادامه، با زیباترین برج های جهان آشنا می‌شوید.

اولین برج افقی با نام کریستال (The Crystal) در چین رونمایی شد

برج خلیفه, دبی امارات

برج خلیفه, دبی امارات

برج خلیفه با ارتفاع 828 متر بزرگترین سازه ساخته شده توسط بشر به شمار می رود و نشانه هایی از آرزوی های آینده نگر دبی به عنوان مرکز ثروت دنیا را یدک می کشد. با وجود مراکز خرید و هتل های مغرورانه اش، با 158 طبقه بلندترین مسجد جهان هم نامیده می شود. طراحی سه گانه به همراه لبه های کِرو هر ساختار این برج را منحصربه فرد ساخته است.

برج شانگهای, شانگهای چین

برج شانگهای, شانگهای چین

برج شانگهای (Shanghai Tower) دومین برج مرتفع در جهان واقع در کشور چین، شهر شانگهای می باشد. ساخت این برج با ارتفاع 632 متر و 121 طبقه بالای زمین و 2 طبقه در زیر زمین ، در سال 2015 تکمیل گردید. نمای این برج بصورت چرخشی بوده و با بکارگیری بروز ترین تکنولوژی های دنیا و استراتژی پایداری زیست محیطی طراحی شده است. به همین دلیل ، این آسمان خراش دارای تائیدیه از کمیته “ساختمان های سبز چین” می باشد. عمده متریال بکار برده شده در این برج شیشه ، استیل و بتن هستنتد.

برج مخابراتی CN, تورنتو کانادا

برج مخابراتی CN, تورنتو کانادا

زمانی که این برج مخابراتی در سال 1976 تکمیل شد بلندترین سازه جهان به شمار می رفت. البته این ساختمان هنوز هم لقب بلندترین سازه جهان در نیمکره غربی را در اختیار دارد. در واقع برج CN کانادا جزء  نمادهای ملی این کشور محسوب می شود و مربوط به شرکت راه آهنی بود که ساختمان قدیمی آن پشت همین برج واقع شده است.

برج ایفل, پاریس فرانسه

برج ایفل, پاریس فرانسه

برج ایفل نماد فرانسه و یکی از مشهورترین نمادها در دنیا است. برج ایفل توسط گوستاو ایفل بعنوان طاق ورودی براي نمايشگاه بین المللی پاریس در سال 1889 احداث شد . با ارتفاع 300 متری، ایفل تا سال 1930 بلند ترین برج دنیا بود، تا این که ساختمان کرایسلر احداث شد . از دوران ساخت این برج، بیش از 200 ميليون نفر از برج ایفل دیدن نموده اند تا تبدیل به پربازدیدترین بنا در دنیا شود.

برج بیگ بن, لندن انگلستان

برج بیگ بن, لندن انگلستان

برج بیگ بن بلندترین برج های دنیا به نمادی فراموش‌نشدنی از این شهر تبدیل شده است و می‌توانید در تمام فیلم‌هایی که در لندن فیلمبرداری شده‌اند این نماد را ببینید. این برج قدیمی که بیشتر از ۱۵۰ سال عمر دارد، سازه‌‌ای گوتیک است و نامش را از نام سر بنجامین هال گرفته است، فردی که برای اولین بار ساعت بزرگ این برج را که زمانی زیباترین برج جهان بود سفارش داد.

برج کج پیزا, توسکانی ایتالیا

برج کج پیزا, توسکانی ایتالیا

برج مشهور جهانی پیزا در طول دوره ای حدوداً 177 ساله ساخته شد. مدت کوتاهی بعد از شروع ساخت آن در سال 1173، برج به خاطر فونداسیون ضعیف شروع به فرو رفتن کرد و به مدت تقریباً یک قرن به حال خود رها شد. زمانی که ساخت آن از سر گرفته شد، مهندسان طبقات بالایی را یکی بلندتر از دیگری ساختند تا شیب آن را جبران کنند و ساخت برج بالاخره در نیمه دوم قرن چهاردهم به پایان رسید. از سال 2001، برج معروف پیزا مجدداً به روی کسانی که تمایل دارند از 296 پله آن بالا بروند، باز شد.

مرکز تجارت جهانی یک, نیویورک آمریکا

مرکز تجارت جهانی یک, نیویورک آمریکا

ارتفاع این برج ۱۷۷۶ فوت است؛ یادآور سالی که اعلامیه استقلال ایالات متحده آمریکا امضا شد. این برج امکانات پیشرفته متعددی دارد، از جمله فیلترهای بیولوژیکی و شیمیایی در سیستم تهویه.

ابراج البیت (برج ساعت مکه), مکه عربستان

ابراج البیت (برج ساعت مکه), مکه عربستان

برج ساعت مکه که بنام ابراج البیت (Abrāj al-Bayt) شناخته شده است، با ارتفاع 601 متر در سال 2012 تکمیل گردید. در حقیقت ابراج البیت مجموعه برج های مجاور مکه مکرمه در عربستان می باشد. زیربنای این مجموعه بالغ بر 1.5 میلیون متر مکعب است. این برج گران قیمت ترین آسمان خراش در دنیاست، زیرا ساخت آن 15 میلیارد دلار هزینه داشت.

برج مروارید شرقی, شانگهای چین

برج مروارید شرقی, شانگهای چین

با 468 متر ارتفاع زمانی بلند ترین سازه شانگهای محسوب می شد و هنوز هم یکی از زیباترین برج های مخابراتی دنیا به شمار می رود. در این سازه فوق العاده بازدیدکنندگان می توانند توسط سه تراس گسترده مناظر مختلفی از شانگ های را مشاهده کنند.

برج کاپیتال گیت (دروازه پایتخت), ابوظبی امارات

برج کاپیتال گیت (دروازه پایتخت), ابوظبی امارات

برج کاپیتال گیت(Capital Gate) یا دروازه پایتخت که مالکيت آن را شرکت ملي نمايشگاه های امارت دارد 4 برابر برج پیزا در ایتالیا کج تر است. برج کاپیتال گیت با 160 متر ارتفاع و 35 طبقه به نسبت 18 درجه به طرف غرب زاویه دارد و قبل از ثبت شدن در کتاب گینس به دقت مورد ازمایش قرار گرفت.

ماترین دوفرین طراح برج دروازه پایتخت( کپیتال گیت) در شهر ابوظبی در کشور امارات متحده عربی و مدیر عامل شرکت U+ A در دوبی، پس از پایان تحصیلات عالیه خویش در کانادا به هنگ کنگ و کشور چین رفته و با شرکت HOK بعنوان طراح اصلی مشغول به فعالیت گردید و از سال ۲۰۰۵ هم فعالیت خویش را در خاورمیانه شروع کرد و هم اکنون مقیم دبی میباشد.

برج میلاد, تهران ایران

برج میلاد, تهران ایران

پایه هشت‌ضلعی این برج نماد معماری سنتی ایرانی است و قسمت بالای آن ۱۲ طبقه دارد. این برج با محور بتنی ۳۱۵متری شبیه یک مهره شطرنج به‌ نظر می‌رسد. تقریبا ۱۰۰ واحد تجاری، چند رستوران و سالن‌های نمایشگاهی در این برج قرار دارند. ۶ آسانسور در ۳ سمت برج، بازدیدکنندگان را با سرعت ۷ متر بر ثانیه به بالای برج می‌برند.

برج جهانی لوته, سئول کره جنوبی

برج جهانی لوته, سئول کره جنوبی

برج جهانی لوته که ساخت آن در سال ۲۰۱۹ به پایان رسید، پنجمین ساختمان مرتفع دنیا است که در سئول کره جنوبی قرار گفته است. سکوی مشاهده ی این برج ۱۲۳ طبقه ای هم اندکی متمایز و هیجان انگیز است، علاوه بر این که دور تا دور آن شیشه است، کف آن هم شيشه‌اي است.

برج تایپه 101, تایپه تایوان

برج تایپه 101, تایپه تایوان

برج Taipei 101 با طراحی زیبایی که دارد، دارای 91 طبقه و صاحب سریع ترین آسانسورهای دنیا می باشد. در سال 2003 این برج رکورد بلندترین آسمان خراش ها را شکست.

برج‌ های دوقلوی پتروناس, کوالالامپور مالزی

برج‌ های دوقلوی پتروناس, کوالالامپور مالزی

برج‌های دوقلوی پتروناس با استفاده از الگوهای هندسی تکراری الهام‌گرفته‌شده از معماری اسلامی، ترکیبی از فرهنگ و پیشرفت مالزی است. پل آسمان شگفت‌انگیز که توسط سزار پلی طراحی شده است، بلندترین برج‌های دوقلوی جهان را به هم متصل می‌کند که هر یک ۴۵۲ متر ارتفاع دارند. این مجموعه یکی از زیباترین برج های جهان است که در آسیا قرار دارد.

برج مارینا بی سندز, Downtown Core سنگاپور

برج مارینا بی سندز, Downtown Core سنگاپور

مجموعه برج های Marina Bay Sands در سال 2010 تکمیل شد و در آن زمان رکورد پر هزینه ترین برج دنیا را شکست. این مجموعه شامل 3 برج می باشد که به یکدیگر متصل هستند. هزینه ساخت این برج 5 میلیارد و 700 میلیون دلار بود.

برج سوزن فضایی, سیاتل آمریکا

برج سوزن فضایی, سیاتل آمریکا

برج سوزن فضایی یک سازه تفریحی است که شهر سیاتل ایالت واشنگتن واقع شده است. برجی که کاربری تفریحی داشته و به عنوان مکانی برای مشاهده مناظر سیاتل مورد استفاده قرار می گیرد. این سازه با 185 متر ارتفاع ادای احترام دو معمار آن به دیدگاه های منحصربه فرد آنها نسبت به بالن های پیشرفته و بشقاب پرنده های فضایی بوده است. معماران برج ویکتور استاینبروک و جان گریام نام داشتند.

برج کانتون, گوانژو چین

برج کانتون, گوانژو چین

این برج به معنای واقعی پیچیده است و به عقیده اکثر طراحان یک شاهکار مهندسی به شمار می رود. این برج 595 متری دارای فضای سبز و باغ های ارگانیک زیادی است و تراسی برای مشاهده دیدگاه های شهر در ارتفاع 450 متری دارد. این پروژه مهم ترین ساختارهای معماری در بازی های المپیک آسیایی سال 2010 محسوب شد.

ساختمان کرایسلر, نیویورک آمریکا

ساختمان کرایسلر, نیویورک آمریکا

این ساختمان ۳۱۹ متری که اغلب زیباترین ساختمان نیویورک نامیده می‌شود حدود ۱۱‌ماه، قبل از اینکه ساختمان امپایر استیت از آن جلو بزند، بلندترین ساختمان جهان بود. هزینه ساخت این برج را بنیان‌گذار شرکت کرایسلر، والتر پرسی کرایسلر، تأمین کرد.

اغلب به عنوان زیباترین ساختمان منهتن نام برده می شود و روز افتتاح لقب بلندترین برج دنیا از ایفل را ربود. این ساختمان با 319 متر توسط شرکت سرمایه گذاری کرایسلر سرمایه گذاری شد و فقط 11 ماه لقب بلندترین ساختمان جهان را در اختیار داشت که توسط برج امپایر استیت شکسته شد.

ساختمان امپایر استیت, نیویورک آمریکا

ساختمان امپایر استیت, نیویورک آمریکا

این آسمان‌خراش ۱۰۲ طبقه به‌سبک آرت دکو ساخته شده و طراحی آن طراحی معمول ساختمان‌های قبل از جنگ جهانی دوم است. رنگ خاص و مشخص آن به‌علت سنگ آهک ایندیاناست که از کارخانه امپایر میل در ایندیانا می‌آید. یکی از اشکال‌های اصلی ساختمان این است که به‌دلیل برخی خطاهای معماری، طبقات بالایی کوچک‌تر می‌شوند. نتیجه؟ ۸۱ طبقه بالا بسیار کوچک‌تر از ۵ طبقه پایین هستند.

برج مرکوری سیتی, مسکو روسیه

برج مرکوری سیتی, مسکو روسیه

Mercury City Tower با ارتفاع 338.8 متر در شهر مسکو واقع شده است. ساخت این برج در سال 2012 به اتمام رسید و ویژگی بارز این برج نمای مسی رنگ آن می باشد.

برج شارد, لندن انگلیس

برج شارد, لندن انگلیس

آسمان خراش The Shard با ارتفاع 309.6 واقع در لندن می باشد. ساخت این برج در سال 2013 در 72 طبقه تکمیل گردید. جالب است بدانید طبقات 34 تا 52 این برج متعلق به هتل لاکچری شانگری لا ( The Shangri-La ) می باشد.

برج اوراسیا, مسکو روسیه

برج اوراسیا, مسکو روسیه

برج Eurasia با ارتفاع 308.9 متر سومین برج بلند در اروپا بوده که واقع در شهر مسکو می باشد. بازدیدکنندگان می توانند به واسطه آسانسور این برج ، از منظره زیبای شهر مسکو لذت ببرند.

برج Genex, بلگراد صربستان

برج Genex, بلگراد صربستان

این برج واقع در شهر بلگراد در کشور صربستان می باشد که به عنوان سومین برج بلند در اروپا نیز شناخته شده است. برج Genex همانند یک گیت خوشامدگویی در غرب شهر بلگراد است که در بدو ورود از بازدیدکنندگان استقبال می کند. هر چند این برج لقب ” زشت ترین پدیده ” را از آن خود کرده است و مثالی بارز از معماری وحشیانه است.

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *