رئیس سازمان غذا و دارو، به منظور تأکید بر موقعیت خود علیه فروش آنلاین داروها در پلتفرمها، اعلام کرد که تصمیم گیری مجدداً مصوبه هیأت مقرراتزدایی که توسط معاون اول رئیسجمهور اتخاذ شده بود را لغو کرده است. در این مصوبه، فروش داروها در پلتفرمهای سلامت، با تأیید هیأت مقرراتزدایی، قانونی شناخته شده بود.
به گزارش اخبار جدید، در تاریخ ۱۳ شهریورماه، هیأت مقرراتزدایی مصوبهای را برای فعالیت قانونی پلتفرمهای توزیع و فروش دارو تصویب کرد. طبق این مصوبه، پلتفرمهای فعال میتوانستند در زمینه تأمین داروها از داروخانه تا مصرف کننده نهایی فعالیت کنند. اما امروز (۲۶ شهریورماه)، سیدحیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو، در واکنش به مصوبه هیأت مقرراتزدایی درباره فروش داروها از طریق پلتفرمها اعلام کرد: با دستور معاون اول رئیسجمهور، این مصوبه لغو شده است و فروش آنلاین داروها باید از طریق مسیر و کانال معمول خود انجام شود.
با وجود تأکید رئیس سازمان غذا و دارو بر لغو مصوبه هیأت مقرراتزدایی، معاونت علمی رئیسجمهور و وزارت اقتصاد ادعا کردهاند که از لغو این مصوبه توسط معاون اول رئیسجمهور آگاهی ندارند. به علاوه، شک و تردیدی درباره محدودیت صلاحیتهای معاون اول رئیسجمهور در لغو یا لغو مصوبه هیأت مقرراتزدایی وجود دارد.
با این حال، دستگاه حقوقی رئیسجمهور در ماه تیر، فعالیت پلتفرمهای متمرکز بر سلامت را مجاز اعلام کرده بود و از وزارت بهداشت و سایر دستگاههای ذیربط خواسته بود که در سریعترین زمان ممکن شرایط فعالیت آنها را تعیین کنند. با این حال، این دستور از سوی سازمان غذا و دارو چندان توجه نرئیس سازمان غذا و دارو، با تأکید مجدد بر موقعیت خود در مخالفت با فروش آنلاین داروها در پلتفرمها، اعلام کرد که مصوبه هیأت مقرراتزدایی که توسط معاون اول رئیسجمهور اتخاذ شده بود، لغو شده است. در این مصوبه، فروش داروها در پلتفرمهای سلامت با تأیید هیأت مقرراتزدایی قانونی شناخته شده بود.
براساس گزارشهای جدید، در تاریخ ۱۳ شهریورماه، هیأت مقرراتزدایی مصوبهای را برای فعالیت قانونی پلتفرمهای توزیع و فروش دارو تصویب کرده بود. طبق این مصوبه، پلتفرمهای فعال میتوانستند در زمینه تأمین داروها از داروخانه تا مصرفکننده نهایی فعالیت کنند. اما امروز (۲۶ شهریورماه)، سیدحیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو، در واکنش به مصوبه هیأت مقرراتزدایی درباره فروش داروها از طریق پلتفرمها اعلام کرد: با دستور معاون اول رئیسجمهور، این مصوبه لغو شده است و فروش آنلاین داروها باید از طریق مسیر و کانال معمول خود انجام شود.
با وجود تأکید رئیس سازمان غذا و دارو بر لغو مصوبه هیأت مقرراتزدایی، معاونت علمی رئیسجمهوری و وزارت اقتصاد ادعا کردهاند که از لغو این مصوبه توسط معاون اول رئیسجمهور اطلاعی ندارند. علاوه بر این، شک و تردیدی درباره محدودیت صلاحیتهای معاون اول رئیسجمهور در لغو یا لغو مصوبه هیأت مقرراتزدایی وجود دارد.
در حالی که معاونت حقوقی رئیسجمهوری در ماه تیر، فعالیت پلتفرمهای متمرکز بر سلامت را مجاز اعلام کرده بود و از وزارت بهداشت و سایر دستگاههای ذیربط خواسته بودند تا در سریعترین زمان ممکن شرایط فعالیت آنها را تعیین کنند.
با این حال رئیس سازمان و غذا دارو با تاکید بر موضع پیشین خود اعلام کرده است: سازمان غذا و دارو، از ابتدا نیز مخالف فروش اینترنتی دارو بود و معتقد است که عرضه دارو از این مسیر، کاملاً نادرست است. ما مخالف عرضه دارو از طریق پلتفرمها نیستیم، اما باید از مسیری باشد که برای آن تعریف میکنیم.
به نظر میرسد در صورت صحت ابطال مصوبه هیات مقرراتزدایی توسط محمد مخبر معاون اول رئیسجمهور پلتفرمهای حوزه سلامت با چالش جدی در حوزه فعالیت خود مواجهه شوند. پیش از مصوبه هیات مقرراتزدایی سازمان غذا و دارو پلتفرمهای توزیع دارو را غیرقانونی میدانست اما هیات مقرراتزدایی بر قانونگذاری در این حوزه تاکید داشت. در واقع، نهادهای دولتی چون هیات مقرراتزدایی و معاونت حقوقی رئیسجمهوری همواره بر تنظیمگری پلتفرمهای توزیع دارو داشتهاند و نتیجه این نگاه به مصوبه اخیر هیات مقرراتزدایی ختم شد.
در مصوبه هیات مقرراتزدایی سازمان غذا و دارو مکلف شده بود تا دستورالعمل نظارت بر فرایند فعالیت و همکاری داروخانهها با پلتفرمها (برای رسیدن دارو از داروخانه به مصرف کننده نهایی) را طی ۴ ماه تدوین و ابلاغ کند. اما نه تنها سازمان غذا و دارو به سمت تدوین دستورالعمل پیش نرفت بلکه از ابطال مصوبه هیات مقرراتزدایی توسط معاون اول رئیسجمهور خبر داده است.
قبلتر هم رئیس سازمان غذا و دارو با وجود اعلام رئیس بهبود محیط کسبوکار مبنی بر پس گرفتن شکایت سازمان غذا و دارو از پلتفرمهای توزیع دارو فعالیت پلتفرمهای توزیع را غیرقانونی دانسته بود. اکنون با وجود ابطال مصوبه هیات مقرراتزدایی باید دید آینده پلتفرمهای دارو به کدام سو خواهد رفت.