دی ۲۶, ۱۴۰۳ ۰۸:۵۹
اخبار جدید گوناگون ۲۵ آذر ۱۴۰۲ - 1 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

فاجعه رشد جمعیت ایران/ رشد جمعیت ایران از متوسط جهانی هم کمتر شده است

کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل در جدیدترین گزارش خود جمعیت ایران را ۸۹میلیون نفر برآورد کرد و از رشد ۰.۷۱درصدی جمعیت ایران در این سال خبر داد که کمتر از متوسط جهانی بوده است.
به گزارش اخبار جدید به نقل از خبرگزاری تسنیم، کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد) در جدیدترین گزارش آماری خود اعلام کرد جمعیت جهان در سال میلادی گذشته از 8 میلیارد نفر گذشته است. متوسط رشد جمعیت جهان در این سال 0.8 درصد بوده است.

از اواخر دهه 1980، رشد جمعیت جهان به‌تدریج کاهش یافته است. این کاهش به‌ویژه در طول همه‌گیری کرونا در سال 2020 تشدید شد. در سال 2022 جمعیت در 42 اقتصاد کاهش یافته است از جمله برمودا، چین، آلمان و جامائیکا که همگی در سال 2021 افزایش جمعیت داشتند.

جابه‌جایی جمعیت از اوکراین به کشورهای همسایه باعث شد برخی از اقتصادهای اروپای شرقی سریع‌ترین رشد جمعیت را در سال 2022 داشته باشند. میان قاره‌ها، جمعیت آفریقا سریع‌ترین رشد را دارد و برخی از اقتصادهای آفریقایی نرخ رشد سالانه بالاتر از 3 درصد را ثبت می‌کنند.

همچنین 57 درصد از کل جمعیت جهان در سال 2022 شهرنشین بوده‌اند و 5 نفر از هر 6 نفر در اقتصادهای در حال توسعه ساکن بوده‌اند.

طی 25 سال گذشته جمعیت جهان 2.1 میلیارد نفر افزایش داشته که تقریباً همه این رشد مربوط به کشورهای درحال توسعه بوده است.

پیش‌بینی شده است طی 25 سال آینده جمعیت جهان به‌طور متوسط 1.6 میلیارد نفر افزایش یابد.

*ایران هفدهمین کشور پرجمعیت جهان با 89میلیون نفر

بر اساس برآوردهای آنکتاد رشد جمعیت ایران در سال گذشته حتی از متوسط جهانی هم کمتر بوده است. جمعیت ایران در این سال تنها 0.71 درصد رشد کرده و به 89 میلیون نفر رسیده است. جمعیت ایران طی سال‌های 2017 تا 2022 به‌طور متوسط 0.9 درصد رشد سالانه داشته است و پیش‌بینی می‌شود طی سال‌های 2022 تا 2050 رشد جعیت ایران تنها 0.4 درصد در سال باشد.

با وجود رشد پایین جمعیت، ایران توانسته است موقعیت خود را به‌عنوان هفدهمین کشور پرجمعیت جهان در سال 2022 حفظ کند. چین با جمعیت 1 میلیارد و 426 میلیون نفری پرجمعیت‌ترین کشور جهان در این سال بوده است. هند با 1 میلیارد و 417 میلیون نفر و آمریکا با 342 میلیون نفر در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند. ویتنام با جمعیت 98 میلیون نفر یک پله بالاتر از ایران و ترکیه با جمعیت 85 میلیون نفری یک پله پایین‌تر از ایران در رده‌بندی پرجمعیت‌ترین کشورهای جهان قرار گرفته‌اند.

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *