دی ۲۹, ۱۴۰۳ ۱۴:۳۹
اخبار جدید پزشکی ۰۷ بهمن ۱۴۰۲ - 12 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

کنترل قند خون با روزی نیم ساعت پیاده روی

کنترل قند خون

رئیس گروه پیشگیری از بیماری های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه 30 دقیقه پیاده روی روزانه؛ معمولا اولین چیزی است که به یک بیمار دیابتی توصیه می شود گفت: ورزش علاوه بر کاهش وزن بدن و کمک به تناسب اندام، باعث کاهش خطر بیماری های قلبی می شود و از عوامل مهم کنترل قندخون به حساب می آید.

به گزارش اخبار جدید به نقل از بهداشت نیوز، دکتر بابک اقبالی با تاکید بر اینکه قبل از شروع هر ورزشی، از پزشک تان اجازه بگیرید و درباره نوع، شدت و مدت ورزش با پزشک مشورت و از او سوال کنید که چگونه باید داروهای تان را قبل و بعد از ورزش مصرف کنید  خاطر نشان کرد: اگر انسولین می زنید، 30 دقیقه قبل از شروع ورزش، قندخون تان را بررسی کنید تا موقع ورزش با افت شدید قند مواجه نشوید،

وی گفت: قبل از ورزش، قند خون تان را با گلوکومتر اندازه بگیرید. اگر قندتان بین 100 تا 250 بود، با خیال راحت ورزش کنید اما اگر قندتان زیر 100 یا بالای 250بود، بهتر است موقتا دور ورزش را خط بکشید تا وضعیت تان متعادل تر شود وگرنه در حالت اول، ممکن است دچار افت شدید قندخون(حمله هیپوگلیسمی) و بیهوشی شوید و در حالت دوم، دچار حمله کتواسیدوز و کاهش سطح هوشیاری. اگر قند خون تان زیر 100 بود حتما باید ابتدا یک وعده مختصر غذای حاوی کربوهیدرات یا مقداری میوه و بیسکوییت بخورید، کمی صبر کنید و بعد به ورزش بپردازید.

رئیس گروه پیشگیری از بیماری های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: اگر می خواهید طولانی مدت ورزش کنید، باید هر نیم ساعت قندخون تان را اندازه بگیرید. اگر قندتان زیر 70 بود یا دچار ضعف و بدن لرزه شدید، باید ورزش را قطع کنید و یک شیرینی مانند آبمیوه، شکلات یا آب نبات بخورید.

وی با تاکید بر اینکه ترکیب ورزش های هوازی با ورزش های قدرتی، موثرتر از انجام یکی از آنهاست گفت: ترکیبی کار کنید و مراقب آسیب های جزیی ورزش باشید چون بدن یک فرد دیابتی به خاطر آسیب عروق و اعصاب کوچک، هم زودتر آسیب می بیند هم دیرتر بهبود می یابد. همچنین کفش راحت و مناسب بپوشید و ورزش های خشن انجام ندهید و مدتی بعد از پایان ورزش هم قندخون تان را اندازه بگیرید. ممکن است چند ساعت بعد از ورزش ناگهان با افت شدید قند مواجه شوید چون عضلات موقع ورزش قند ذخیره خود را مصرف می کنند و بعد از اتمام ورزش به سراغ قندخون می روند تا ذخایر مصرفی را جبران کنند.

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *