دی ۲۶, ۱۴۰۳ ۱۰:۲۹
اخبار جدید گوناگون ۰۷ فروردین ۱۴۰۳ - 10 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

مقدار پروتئین و مواد مغذی درخت بامبو با شیر گاو برابری می‌کند!

درخت بامبو

شاخه‌های بامبو دارای فواید بسیاری برای سلامتی هستند؛ این گیاه سرشار از پروتئین، اسیدهای آمینه، آهن، فیبر و ویتامین است. حالا مطالعه جدید نشان می‌دهد که بامبو حاوی مقادیر بالای پروتئین مشابه شیر گاو است، به عبارتی می‌توان این گیاه را جایگزینی برای لبنیات در نظر گرفت. همچنین درحالی که سالانه 35 میلیون تُن بامبو در چین کشت می‌شود، کشاورزان تنها یک سوم از این میزان را برداشت می‌کنند.

به گزارش اخبار جدید به نقل از دیجیاتو؛ براساس مقاله محققان که هنوز همتاداوری نشده است، شاخه‌های بامبو فواید فراوانی برای سلامتی دارند؛ این شاخه‌ها مشابه شیر گاو دارای پروتئین بالایی هستند. به گفته تیمی از دانشمندان چینی، بامبو یکی از قدیمی‌ترین گیاهان در جهان است که رشد بسیار سریعی نیز دارد. بامبو همچنین می‌تواند یک منبع غذایی پایدار و مغذی برای جمعیت روبه‌رشد جهان باشد.

تقریباً 68 درصد جمعیت کره زمین به لاکتوز حساسیت دارند و از سویی صنایع لبنی نیز یکی از بزرگ‌ترین عوامل انتشار گازهای گلخانه ای به شمار می‌آیند؛ ازهمین رو، بامبو می‌تواند به عنوان یک راه‌حل در نظر گرفته شود.

بامبو به‌عنوان ماده غذایی با مقادیر بالای پروتئین

در این پژوهش گفته می‌شود که شاخه‌های بامبو هفت آمینو اسید ضروری مورد نیاز انسان را تأمین می‌کند. درواقع، میزان اسید آمینه بامبو بیشتر از سایر سبزیجات مانند هویج، کرفس و کلم است؛ همچنین این گیاه آهن بیشتری نسبت به اسفناج و کدو تنبل دارد.

همچنین شاخه‌های بامبو نیز منبع عالی برای دریافت کربوهیدرات و فیبرهای غذایی با چربی کم محسوب می‌شوند و سرشار از ویتامین‌های مختلف نیز هستند. به گفته محققان، مطالعات نشان داده‌اند که شاخه‌های بامبو می‌توانند در پیشگیری از چاقی، دیابت و سرطان مؤثر باشند و فواید آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی دارند.

درحالی که بسیاری از افراد در سراسر جهان ممکن است گمان کنند که بامبو صرفاً غذای پانداها است، این گیاه درواقع از قدیم تاکنون در آسیا به عنوان یک ماده آشپزی و دارویی استفاده شده است.

پژوهش جدید می‌گوید که سالانه حدود 25 تا 35 میلیون تن بامبو در چین کشت می‌شود، اما تنها یک سوم آن برای مصرف برداشت می‌شود. به دلیل عرضه بیش‌ازحد و قیمت‌های پایین، کشاورزان انگیزه کمی برای برداشت شاخه‌ها دارند و می‌گذارند مازاد این گیاه روی کوه بپوسد.

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *