اخبار جدید
- نتایج قرعهکشی طرح مادران ایران خودرو منتظر پاسخ ثبت احوال
3 ساعت پیش
- فینال تمام ایرانی در والیبال جام باشگاههای آسیا
3 ساعت پیش
- فوت یک هوادار در دیدار ملوان و سپاهان
3 ساعت پیش
- صعود قاطعانه شهداب یزد به فینال باشگاههای آسیا
7 ساعت پیش
- شمشهای طلا از پرداخت مالیات معاف هستند
8 ساعت پیش
- واکنش ایران به ادعای اسکای نیوز درباره انتقال موشک به روسیه
8 ساعت پیش
- عذرخواهی وزیر ورزش از مردم؛ قول می دهم ورزشگاه و زمینهای خوبی خواهیم داشت
11 ساعت پیش
- عکس شهدای عملیات تروریستی در میرجاوه
11 ساعت پیش
- دستور معاون اول رئیس جمهور برای برخورد با تروریستها
11 ساعت پیش
- هشدار آبفا درباره منابع آب تهران
11 ساعت پیش
- بیانیه رسمی اتحادیه اروپا درباره انتقال موشک های ایران به روسیه
11 ساعت پیش
- خبر ممنوعیت فروش نان به اتباع در بردسیر تکذیب میشود
11 ساعت پیش
- ارزشمندترین هافبک فوتبال ایران چه کسی است؟
12 ساعت پیش
- اعتراض استقلال به افزایش سهمیه خارجی پرسپولیس؛
12 ساعت پیش
- آیا این مسیر محدودیت های بین المللی اقتصادی تغییر میکند؟
12 ساعت پیش
به گزارش اخبار جدید به نقل از میمتالز، مجله مینرالز از انتشارات MDPI مقالهای علمی درباره تحقیقات مشترک دانشمندان دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران) و دانشگاه پلی تکنیک تومسک در زمینه اکتشاف معادن و زمینشناسی منتشر کرد. عنوان این مقاله عبارت است از: Investigation of Magneto-/Radio-Metric Behavior in Order to Identify an Estimator Model Using K-Means Clustering and Artificial Neural Network (ANN) (Iron Ore Deposit, Yazd, IRAN)) است.
این محققان بر روشی نوآورانه مبتنی بر هوش مصنوعی برای تبدیل دادههای رادیومتری و مغناطیسی در یک کانسار آهن تمرکز کردند که امکان ارزیابی زمینشناسی منطقهای از توزیع مواد معدنی را فراهم میکند. این پژوهش حاصل تحقیقات دکتر عادل شیرازی و دکتر عارف شیرازی در مقطع فوق دکتری دانشگاه صنعتی امیرکبیر است که با نظارت پروفسور اردشیر هزارخانی استاد تمام این دانشگاه و همکاری اعضای هیئت علمی دانشگاه پلی تکنیک تومسک انجام شده است.
این مطالعه در منطقهای در نزدیکی روستای توت در استان یزد ایران بوده است. این منطقه به دلیل دسترسی به دادههای اکتشافی و زیرساختهای توسعه یافته انتخاب شد.
افزایش رادیواکتیویته در سایتهای سنگ آهن در ایران ایده انجام مطالعات رادیومتریک و مغناطیس سنجی را به وجود آورد. بر اساس مشاهدات زمینشناسی، وجود ناهنجاریهای مغناطیسی میتواند رابطه پیچیدهای با رادیواکتیویته شدید عناصر مختلف داشته باشد.
نتایج تحقیقات مشترک دانشمندان ایرانی و روسی نشان میدهد که بر اساس رفتار مغناطیسی در منطقه توت و بهرهگیری از شبکه عصبی مصنوعی، میتوان میزان رادیواکتیویته معادن آهن را برآورد کرد. نتیجه این تحقیقات در ژورنال بینالمللی مینرالز منتشر شد.
محققان در این پژوهش دادههای میدانی مربوط به زمینشناسی و ژئوفیزیک (رادیومتری و مغناطیس سنجی) را تجزیه و تحلیل کردند و برآوردهایی در خصوص ذخایر جدید این محدوده معدنی معرفی کردند.
شیرازی توضیح میدهد که طبق مشاهدات زمینشناسی و برداشتهای ژئوفیزیکی، وجود ناهنجاریهای مغناطیسی میتواند رابطه پیچیدهای با رادیواکتیویته شدید عناصر مختلف داشته باشد.
این محققان با استفاده از روش خوشهبندی K-means، رفتار دو متغیر قدرت میدان مغناطیسی و رادیواکتیویته را مورد مطالعه قرار دادند و یک رابطه ریاضی برای تحلیل رفتار این دو متغیر نسبت به یکدیگر ارائه کردند. علاوه بر این، الگوی رفتار مغناطیسی در منطقه که شامل افزایش و سپس کاهش شدت میدان مغناطیسی زمین نسبت به شدت رادیواکتیویته بود نشان داد که امکان تعمیم نتایج مطالعات مغناطیس سنجی بدون تکرار رادیومتری در این ناحیه و مناطق مجاور وجود دارد.
برای ارزیابی دادههای به دست آمده، دانشمندان از یک شبکه عصبی مصنوعی استفاده کردند که عملکرد مغز انسان را شبیه سازی میکند که امروزه یکی از پیشرفتهترین روشها در پیش بینی و تحلیل دادههای اکتشافی است.
دادههای حاصل از برداشتهای ژئوفیزیکی و ژئوشیمیایی منطقه و دادههای دیجیتال بسیار حجیم هستند و ارزیابی، تفسیر و تبدیل آنها هزینه محاسباتی بالایی دارد، در حالی که تجزیه و تحلیل با این روش علاوه بر دقت بالای نتایج، سرعت عملکرد را نیز بالا برده است.
شیرازی در این باره گفت: این موضوع ما را بر آن داشت تا با استفاده از آمارهای ریاضی و روشهای مبتنی بر تحلیل شبکه عصبی دادههای چند بعدی را تفسیر کنیم. در این پژوهش، شبکهی عصبی بهعنوان ابزاری مهم تخمین و یادگیری ماشین برای پردازش سریع دادههای بزرگ و تفسیر سریع آنها و پیشبینی اطلاعات مورد استفاده قرار گرفت.
تخمین مشابهی برای سایر دادهها مثل تبدیل دادههای مغناطیسی به دادههای گرانی سنجی استفاده شده است. بنابراین، معیارهای ارزیابی جدید این پژوهش، امکان پیش بینی دادههای رادیومتری بر مبنای دادههای مغناطیس سنجی و بالعکس را باز میکند.
نویسندگان مقاله پیشنهاد میکنند که نتایج تحقیقات به دست آمده میتواند در فرآیند اکتشافات معدنی و پیش بینی و شناسایی ذخایر معدنی جدید مورد استفاده قرار گیرد. همچنین این نتایج میتواند راهگشای سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور ایران برای شناسایی مناطق دارای پرتوزایی با استفاده از دادههای مغناطیسی در منطقه باشد. نتایج این طرح پژوهشی توسط شرکت دانش بنیان دیده بان کسب و کار صفرتاصد تجاری سازی شده است.
اخبار پربازدید ۲۴ ساعت گذشته
- معرفی خودرو وارداتی هوندا HR-V (اچ آر وی)
- آیا این مسیر محدودیت های بین المللی اقتصادی تغییر میکند؟
- کره شمالی اولین تصاویر از تاسیسات هستهای خود را منتشر کرد!
- شرایط خرید اقساطی جک j4 اعلام شد
- قیمت محصولات سایپا امروز جمعه ۲۳ شهریور ۱۴۰۳
- ناوهای هواپیمابر آمریکایی یکی پس از دیگری منطقه را ترک میکنند
- عذرخواهی وزیر ورزش از مردم؛ قول می دهم ورزشگاه و زمینهای خوبی خواهیم داشت
- معرفی اولین مدل هوش مصنوعی OpenAI
- سالار آقاپور فوق ستاره ایرانی در جمع ۱۰ بازیکن برتر جهان
- ارزشمندترین هافبک فوتبال ایران چه کسی است؟
- بازتاب سفـر پزشکیان در رسـانههای جهان
- عکس شهدای عملیات تروریستی در میرجاوه
- قیمت لیر ترکیه امروز جمعه ۲۳ شهریور ۱۴۰۳
- تعمیر ۱۰۹ هزار مگاوات از نیروگاههای حرارتی تا تابستان سال آینده
- کریستیانو رونالدو به یک میلیارد دنبالکننده در شبکههای اجتماعی رسید!
اخبار پربازدید ۷ روز گذشته
- بیت سیاح هفتمین طلای ایران در پارالمپیک را کسب کرد (بروزرسانی: بیت سیاح دیسکالیفه شد!)
- رئیس سازمان بورس استعفای کتبی خود را تقدیم رئیس شورای عالی بورس کرد
- راهنمای رزرو اقامتگاه بومگردی و اجاره کلبه جنگلی در شمال
- یکبار برای همیشه باید قرعهکشی مضحک و انحصار خودروسازان شکسته شود
- ابعاد جدید پرونده دختر ۱۴ ساله و گشت ارشاد از زبان مادرش
- ایلان ماسک تا ۲۰۲۷ اولین تریلیونر دنیا میشود
- عصر ایران: وام عشقی در مقابل ۵ میلیون دلار یک رئیس جمهور و باغ ۱۰۰۰ میلیاردی امام جمعه چیزی نیست!
- معرفی کارخانه ذوب آهن اصفهان
سایر بخش ها
Akhbarejadid - All Right Reserved @2020-2024