به گزارش اخبار جدید به نقل از مثبت سبز؛ در واقع منظور از کشتن میکروب معده، از بین بردن عفونتی است که در اثر هلیکوباکترها در معده ایجاد میشود که به H. Pylori نیز شناخته میشود. این باکتریها میتوانند بافت معده را هدف قرار داده و منجر به ایجاد آسیب در آن شوند. تحقیقات انجام شده بر روی این موضوع، نشان دادهاند که بیش از نیمی از مردم چنین مشکلی را دارند؛ اما تنها تعداد بسیار کمی از آنها علائم آن را بروز میدهند.
ضمن بررسیهای متعددی که بر روی ترکیبات تشکیل دهنده چای سبز صورت گرفته، مشخص شده که این ماده حاوی ترکیبی به نام کاتچین است. کاتچین جزو خانواده پلی فنولها است که در واقع نوعی آنتی اکسیدان محسوب میشود. آنتی اکسیدانها ترکیبات مفیدی هستند که کاربردهای بسیار زیادی در زمینههای گوناگون دارند. یکی از این کاربردها، جلوگیری از زخم معده ناشی از فعالیت هلیکوباکترها است.
از زمانهای بسیار قدیم، در خصوص فوایدی که عسل در درمان بسیاری از مشکلات و معضلات سلامتی دارد، بسیار تحقیق شده است. حقیقت این است که این ماده طبیعی دارای ترکیبات آنتی باکتریال است و میتواند به نحوی با عفونت باکتریایی معده مبارزه کند. البته این به این معنی نیست که عسل میتواند به تنهایی این عفونت را ریشه کن کند؛ اما میتواند از پیشرفت آن جلوگیری کرده و به بهبود، کمک کند. در این خصوص عسل خام میتواند بسیار موثرتر عمل کند.
پروبیوتیکها باکتریهای زنده و فعالی هستند که وجود آنها برای عملکرد دستگاه گوارش ما بسیار مفید هستند. این باکتریها میتوانند برخی باکتریهای بد دستگاه گوارش را از بین برده و منجر به ایجاد تعادل میان باکتریهای خوب و بد شوند. جالب است بدانید که برخی مکملهای اختصاصی پروبیوتیک نیز وجود دارند و برخی افراد بسته به نیاز و یا شرایطی که دارند از آنها استفاده میکنند؛ اما تا زمانی که به صورت طبیعی در برخی مواد غذایی وجود دارند، چرا باید از مکمل آن استفاده کرد؟ شما میتوانید پروبیوتیکها را به صورت طبیعی از مواد زیر دریافت کنید:
از این به بعد سعی کنید بیشتر از این روغن در پخت و پز و یا همراه سالادهای خود استفاده کنید. روغن زیتون میتواند از رشد هلیکوباکتر پیلوری که همان عامل اصلی ایجاد عفونت است، جلوگیری کند. حتی این امکان وجود دارد که مصرف این روغن بتواند در بهبود عفونت بسیار موثر باشد.
طی یک مطالعه انسانی ثابت شده است که مصرف مداوم کلم بروکلی در رژیم غذایی روزانه، میتواند فرد را از خطرات مرتبط با میکروب معده نجات دهد؛ به این ترتیب که این ماده بر کاهش میزان هلیکوباکتر پیلوری به طور مستقیم اثر گذار است. با وجود اینها، هنوز تحقیقات کافی در این زمینه انجام نشده است و برای این که در این خصوص به قطعیت برسیم، نیاز است تا آزمایشهای بیشتری در این راستا صورت بگیرد.
آلوئه ورا 2 ویژگی بسیار مهم و برجسته دارد که موجب میشود کاربردهای بسیار گوناگونی داشته باشد:
همین 2 ویژگی سبب شده است تا آلوئه ورا یک درمان گیاهی فوق العاده برای موقعیتهای گوناگون همچون عفونتهای باکتریایی معده باشد. در یک مطالعه در سال 2022 نشان داده شد که مصرف ژل موجود در برگهای آلوئه ورا میتواند از رشد سویههای هلیکوباکتر پیلوری، به خوبی جلوگیری کند و این یعنی این ژل توان مقابله با عفونت ناشی از این باکتریها را دارد.
ریشه شیرین بیان دارای خواص آنتی باکتریال است و ضمن یک مطالعه در سال 2022 نشان داده شده است که مصرف این ماده، میتواند سبب تسریع فرایند از بین بردن هلیکوباکتر پیلوری شود. گفته میشود که مکانیسم اثر آن به این صورت است که این ماده مانع چسبیدن باکتریها به دیواره سلولی میشود و از ورود و آسیب به سلول جلوگیری میکند. در نهایت، حاصل این مکانیسم چیزی جز بهبودی هر چه سریعتر نخواهد بود. با وجود در نظر گرفتن تمامی این موارد، بهتر است سر خود از ریشه شیرین بیان استفاده نکنید و حتما در خصوص مصرف آن با پزشک مشورت کنید.
زردچوبه یک داروی گیاهی برای کشتن میکروب معده محسوب میشود که حاوی ترکیبی به نام کورکومین است. در واقع خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی زردچوبه به8 دلیل وجود کورکومین در آن است. یک مطالعه در سال 2019 نشان داد که این ماده میتواند از ورود هلیکوباکتر پیلوری به سلول جلوگیری کرده و باعث کاهش عفونت شود.