مصرف گریپ فروت میتواند به کنترل سطح قند خون، کاهش مقاومت به انسولین و پیشگیری از ابتلا به دیابت به ویژه دیابت نوع ۲ کمک کند. هرچند، گریپ فروت را نمیتوان با برخی داروهای مخصوص دیابتیها مصرف کرد.
اگر مبتلا به دیابت هستید، شاید از خود پرسیدهاید که آیا مصرف گریپ فروت ممکن است باعث افزایش یا کاهش قند خونتان شود؟ در این مقاله قصد داریم به این سؤال پاسخ دهیم.
گریپ فروت سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مختلف از جمله ویتامینهای C و A، آنتی اکسیدانها، پتاسیم، پروتئین، منیزیم، کلسیم و فیبرهای غذایی است. از مزایای مصرف گریپ فروت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
«کانال تلگرام اخبار جدید را حتما دنبال کنید»
به طور کلی، مصرف گریپ فروت میتواند به کنترل سطح قند خون، کاهش مقاومت به انسولین و پیشگیری از ابتلا به دیابت به ویژه دیابت نوع ۲ کمک کند. گریپ فروت از ۹۲ درصد آب تشکیل شده و شاخص گلیسمی آن پایین (۲۵) است. به همین دلیل، همانند دیگر میوهها سطح قند خون را به سرعت افزایش نمیدهد. گریپ فروت ۷۴ گرم کالری دارد.
مصرف انواع گریپ فروت سفید و شیرین میتواند به کاهش مقاومت به انسولین کمک کند.
افراد مبتلا به دیابت بهتر است به جای نوشیدن آب گریپ فروت، خود میوه را مصرف کنند.
برخی تحقیقات نشان دادهاند که نارینگین موجود در گریپ فروت میتواند به کاهش سطح قند خون کمک کند و تاثیر آن تا حدودی شبیه به داروی متفورمین است که در درمان و بهبود دیابت نوع ۲ استفاده میشود. هرچند، این تحقیقات تنها بر روی موشها صورت گرفته است.
درباره خواص گریپ فروت در بارداری و میزان مجاز مصرف آن اطلاعات بیشتری کسب کنید.
مصرف همزمان گریپ فروت با برخی داروهای مخصوص دیابتیها مانند استاتینها و داروهای کاهش دهنده کلسترول خون باعث میشود که بدن نتواند دارو را تجزیه کند. به طور کلی، گریپ فروت را نباید با داروهای تجویز شده برای دیابت، کنترل فشار خون، افسردگی یا کلسترول خون مصرف کرد. بنابراین، پیش از گنجاندن گریپ فروت در برنامه غذاییتان، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
مصرف گریپ فروت میتواند بر عملکرد داروهای زیر تاثیر بگذارد: