دی ۱۴, ۱۴۰۳ ۰۳:۰۱
رپورتاژ آگهی ۳۰ دی ۱۴۰۱ - 2 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

رایج ترین روش‌های نورپردازی در فضاهای شهری با چراغ خیابانی

نورپردازی در فضاهای شهری یکی از موضوعات بسیار مهم است که از جهات گوناگون مزایای زیادی دارد. نورپردازی شهری باعث ایجاد دید بهتر برای مردم در ساعات شبانه یا تاریکی هوا می شود؛ جنبه‌های امنیتی دارد و مهمتر از آن زیبایی فضای شهر را چندین برابر می‌کند. در حال حاضر بخش وسیعی از نورپردازی‌ فضای شهری با استفاده از انواع چراغ‌های خیابانی طراحی و اجرا می شود. البته چراغ خیابانی بیشتر برای روشنی معابر عمومی و جاده‌‌ها کاربرد دارد و بر اساس کارکرد و قدرت نوردهی در مسیر‌‌ها، معابر یا لبه جاده‌‌ها نصب می گردد اما کاربرد آن در سیستم های نورپردازی شهری و انواع فضاهای سبز نیز بسیار قابل توجه است.

در این مطلب با ما همراه شوید تا درباره رایج ترین روش‌های نورپردازی در فضاهای شهری با چراغ خیابانی اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم.

چراغ خیابانی چیست؟

چراغ خیابانی چیست؟

چراغ خیابانی همانطور که از نامش پیداست برای روشنایی اتوبان‌‌ها، بلوار‌‌ها، خیابان‌‌ها و معابر استفاده می شود. این چراغ‌‌ها در جاده‌‌ها ممکن است به صورت یک طرفه یا دو طرفه در فاصله‌های معینی نصب گردد. از مهم ترین ویژگی‌های چراغ خیابانی می توان به مقاومت بالای آن در برابر تغییرات جوی و شرایط مختلف آب و هوایی اشاره کرد. در حال حاضر انواع چراغ خیابانی در سه مدل SMD و LED و COB در بازار عرضه می شود.

اهمیت نورپردازی اصولی با انواع چراغ خیابانی

استفاده از روش‌های نورپردازی شهری با توجه به مزایایی که دارد در همه جای دنیا توسط شهرداری‌‌ها و مقامات محلی طراحی و اجرا می شود. برای استفاده از مزایا و بهره مندی از ویژگی‌های مثبت نورپردازی شهری، می بایست همه استانداردها در نظر گرفته شود چرا که روش‌های نورپردازی در فضای شهر خود اصول مشخصی دارد. به عنوان مثال میزان درخشش چراغ‌های خیابانی ‌‌باید معین و در حد استاندارد باشد. در غیر این صورت ممکن است باعث ایجاد آلودگی نوری در یک منطقه شود، عابران پیاده را آزار دهد و یا در برخی جاده‌ها درخشش بیش از حد چراغ خیابانی حواس‌ رانندگان را پرت کند.

هرگونه نقص در روش و اجرای سیستم نورپردازی یا استفاده نادرست و غیر استاندارد از چراغ‌های خیابانی باعث هدر رفت انرژی، هزینه‌ها و ایجاد آلودگی نوری در فضای مورد نظر می شود؛ بنابراین اولین نکته برای نورپردازی شهری استفاده از چراغ‌های باکیفیت و مناسب است.

به هر حال نصب چراغ خیابانی در پروژه‌های مختلف شهری، کاری زمان بر و پرهزینه است؛ به طوری که نمی توان مدام نسبت به تعویض این نوع چراغ‌‌ها اقدام کرد. پس در همان مراحل اولیه باید نسبت به خرید بهترین چراغ که دارای استانداردهای لازم باشد اقدام نمود.

انواع چراغ خیابانی و کاربرد آن

انواع چراغ خیابانی و کاربرد آن

برای نورپردازی شهری با توجه به نیاز و کاربرد هر منطقه یا محل از انواع چراغ خیابانی استفاده می شود. به عنوان مثال برای فضاهای سبز، پارک‌‌ها و محوطه‌های شهری چراغ پارکی کاربرد بیشتری دارد. گاهی نیز در مسیرهای رفت و آمد برای این که عابرین دید کافی داشته باشند چراغ حبابی یا چراغ ایستاده نصب می شود.

شاید شما هم هنگام تردد در خیابان‌های شلوغ و پرتردد که از تابلوهای تبلیغاتی و بیلبورد‌های شهری پر شده است انواع چراغ‌های روشنایی را دیده باشید. این نوع چراغ‌‌ها جنبه‌های تبلیغاتی دارند. برخی چراغ‌های خیابانی بر روی دیوارها، در سقف یا زیر پل‌‌ها نصب می شود. مدل‌های دیگری از این چراغ‌‌ها نیز جنبه تزئینی دارند و برای استفاده در مجسمه‌‌ها، میان درختان، برای تزیین پل‌‌ها و فضاسازی شهری کاربرد دارند. علاوه بر استفاده‌های کاربردی از چراغ خیابانی و تامین نور کافی در نقاط مختلف، این نوع چراغ‌‌ها در جلوه زیبای شهر و نورپردازی محوطه ساختمان‌‌ها نیز تاثیر گذار است.

به طور کلی یکی از روش‌هایی که می توان از چراغ‌های خیابانی برای زیباسازی فضای شهری استفاده کرد کاربرد این نوع چراغ‌‌ها برای روشنایی پارک‌‌ها و فضاهای سبز است. انواع چراغ باغی، چراغ چمنی، چراغ توپی ،چراغ پارکی، چراغ حبابی و… بر اساس نیاز در نورپردازی پارک‌‌ها و فضاهای سبز مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد چراغ خیابانی در سیستم‌های روشنایی هوشمند

در حال حاضر با توجه به توسعه پیشرفت و تکنولوژی استفاده از سیستم‌های روشنایی هوشمند نیز در سطح شهرها گسترش پیدا کرده است. هر واحد نور میتواند خود یک عنصر واحد یا جزئی از سیستم گسترده‌تری باشد که به یک شبکه با کنترل مرکزی وصل می شود. به هر حال نورپردازی شهری موضوع مهمی است که برای مردم و عابران پیاده و هم برای انواع وسایل نقلیه ایمنی و امنیت لازم را ایجاد می کند.

وقتی نمای شهر با نورپردازی زیباتر شود و ساعات تاریکی شب را صحنه ای زیبا و دلنشین تبدیل کند مطمئناً نگاه گردشگران و توریست‌‌ها را نیز بیشتر به سمت خود جلب می کند. بنابراین استفاده از سیستم‌های روشنایی هوشمند جایگاه مهمی در نورپردازی شهری دارد.

 انواع روش‌های نورپردازی شهری با استفاده از چراغ‌های خیابانی

 انواع روش‌های نورپردازی شهری با استفاده از چراغ‌های خیابانی

باغ‌‌ها، پارک‌ها و فضاهای سبز ساختمان‌‌ها، انواع مسیرها و… همگی نیاز به نور مناسب هم برای زیبایی و هم دید مناسب دارد. روش‌های نورپردازی شهری با استفاده از انواع چراغ خیابانی بسیار متنوع است. در ادامه مطلب به برخی از روش های نورپردازی شهری با استفاده از چراغ‌های خیابانی اشاره شده است.

  • نورپردازی تزیینی

نورپردازی تزیینی روشی برای جلوه بهتر شهر در ساعات شبانه و زیباسازی فضاهای شهری به شمار می رود. انواع چراغ‌های چشمک زن و چراغ‌های رنگی جذابی که در گوشه و کنار شهر می بینید در واقع بخشی از نورپردازی تزیینی هستند که برای زیباسازی فضای شهر استفاده شده اند. برخی از این چراغ‌‌ها در میزان دید نیز تاثیر خوبی دارند.

  • نورپردازی تبلیغاتی

هنگامی که در خیابان مشغول عبور و مرور هستید ممکن است تابلو‌های تبلیغاتی را در مقابل دیدگان خود ببینید که چگونه با استفاده از چراغ‌‌ها جلوه ای باشکوه پیدا کرده اند. برخی چراغ‌‌ها برای نورپردازی تبلیغاتی کاربرد دارند و باعث نورانی شدن انواع تابلو‌‌ها و پنل‌های تبلیغاتی در سطح شهر می شود. این چراغ‌‌ها علاوه بر زیبا کردن تابلوهای تبلیغاتی تا چندین متر اطراف خود را نیز روشن تر می کند.

  • نورافکن ها

برخی مناطق نیاز به روشنایی بیشتری دارد؛ مثلاً در مناطق بازی یا اطراف ساختمان‌‌ها لازم است که از نورافکن برای تامین نور مورد نیاز و امنیت و راحتی مردم استفاده شود. نورافکن‌‌ها دارای زاویه پخش نوری بیش از ۱۰ درجه هستند؛ بنابراین به عنوان نوعی پروژکتور قوی برای روشنایی مورد استفاده قرار می گیرد.

جمع بندی

اجرای نورپردازی شهری نیاز به استفاده از چراغ‌های خیابانی با کیفیت در مدل‌های مختلف دارد. هر چه طول عمر چراغ خیابانی بیشتر باشد قطعاً در هزینه‌‌ها صرفه جویی می شود و عملکرد و بازدهی بیشتری نیز به همراه دارد. از هر روش نورپردازی شهری که می خواهید استفاده کنید باید به مشخصات فنی چراغ مورد نظر دقت کنید. در هر منطقه یا مسیر مورد نظر از چراغ متناسب با آن با توان مصرفی مناسب استفاده کنید و از این طریق هزینه‌های شخصی یا مجموعه خود را به طور چشمگیری کاهش دهید. از دیگر عواملی که در نورپردازی شهری باید مورد توجه قرار بگیرد ارتفاع چراغ، رنگ نور ساطع شده از آن، میزان حرارت چراغ، نحوه نصب و غیره می باشد.

صنایع روشنایی الین با سال‌‌ها تجربه در زمینه عرضه انواع چراغ خیابانی برای نورپردازی و روشنایی اماکن و مناطق مختلف آماده ارائه خدمات به مصرف کنندگان چراغ‌های خیابانی می باشد. ‌‌محصولاتی که در این شرکت عرضه می شود دارای استاندارد و کیفیت‌های لازم هستند. شما مشتری محترم می‌توانید بر اساس نیاز و نحوه کاربرد، چراغ مورد نظر خود را از سایت اینترنتی این شرکت با بهترین کیفیت و قیمت خریداری کنید. در فروشگاه آنلاین صنایع روشنایی الین امکان مشاهده انواع چراغ خیابانی به همراه مشخصات آن و مقایسه محصولات مختلف برای شما فراهم شده است.

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *