پرسونای مشتری یا پرسونای مخاطب نشان دهنده شخصیت مشتری شما است. از طریق تحقیقات کاربر و جمعآوری دادههای آنلاین، میتوانید کشف کنید که مشتریان ایدهآل شما چه چیزهای مشترکی دارند، مانند حقوق، آرزوها، نیازها و غیره. هنگامی که ایده خوبی از این ویژگیها داشتید، میتوانید شروع به ساختن شخصیت کاربر خود کنید که آنها را تجسم کند.
پرسونای مشتری نسبت به مشتری شما همدلی ایجاد میکند و به محصولاتی که نیاز دارند یا میخواهند زندگیشان را آسانتر کنند، برجسته میکنند. پرسونای کاربر به بازاریابان این امکان را می دهد که مخاطبان هدف خود را بسیار بهتر درک کنند تا بتوانند کمپین هایی ایجاد کنند که مرتبط و مرتبط با بازار هدف آنها باشد.
همانطور که در بالا ذکر کردیم پرسونای کاربر به شرکت ها اجازه می دهد تا نسبت به مشتریان خود احساس همدلی کنند که در هنگام ایجاد و فروش محصولات مهم است. اما، مزایای بسیار دیگری برای ترکیب پرسونای کاربر در فرآیندهای توسعه محصول، بازاریابی و فروش شما وجود دارد.
مزایا عبارتند از:
ایجاد پرسونای کاربر دارای مراحل مختلفی است تا اطمینان حاصل شود که اطلاعات به روش صحیح جمع آوری و تفسیر می شوند. هر مرحله اهمیت خود را دارد و نباید عجله کرد. هنگامی که هر مرحله را کامل کردید، یک شخصیت کاربر کاملاً پیشرفته ایجاد خواهید کرد که شرکت شما می تواند برای موفقیت از آن استفاده کند.
فهرستی از تمام راه های ممکن برای جمع آوری اطلاعات در مورد مشتریان خود قرار دهید. اکنون سطح کار مورد نیاز برای استخراج اطلاعات معنادار از این سیستم ها را فهرست کنید. برخی از سیستم ها برای تهیه گزارش ها به زمان نیاز دارند. دیگران برای سازماندهی به تلاش بیشتری نیاز دارند.
آیا می توانید اطلاعات جمعیت شناختی را از Google Analytics یا سیستم فروش خود جمع آوری کنید؟ آیا اشتراک ایمیل شما به مشتریان نیاز دارد که انواع محصولات مورد علاقه خود را فهرست کنند؟ آیا مشتریان شما برای پیوستن به گروههای متمرکز یا مصاحبههای کاربر، به منظور ارائه بازخورد یک به یک، آماده هستند؟ همه این نقاط داده برای جمعآوری اطلاعاتی درباره کاربرانتان که در هیچ جای دیگری نمیتوانید به دست آورید، مهم هستند.
هنگامی که تمام اطلاعات کاربری خود را جمع آوری کردید، می توانید شروع به ایجاد ویژگی های مشترکی کنید که آنها دارند. مهم است که بین آنچه یک روند در بین همه مشتریان وجود دارد و آنچه ممکن است یک زیرمجموعه مشترک باشد، خط بکشیم.
به عنوان مثال، به عنوان یک فروشگاه آنلاین حیوانات خانگی، ممکن است 5000 مشتری داشته باشید. 2000 خرید آنلاین غذای سگ را ترجیح می دهند، در حالی که 3500 سگ را به عنوان حیوان خانگی بر گربه ترجیح می دهند. اگرچه 2000 مشتری بخش بزرگی است، اما تنها 40 درصد از مشتریان شما را تشکیل می دهد، بنابراین نمی توان آن را به عنوان یک روند تلقی کرد. از طرف دیگر، 70٪ از مشتریان شما سگ را به گربه ترجیح می دهند، بنابراین توجه به این روند مهم تر است.
در مرحله بعد، باید شخصیت واقعی کاربر را ایجاد کنید و آن را با تمام اطلاعات مهمی که به تازگی دریافته اید پر کنید. ممکن است چیزهای جدیدی در مورد مشتریان خود کشف کرده باشید که می تواند نحوه انجام تجارت شما را تغییر دهد، بنابراین بسیار مهم است که این موارد را در شخصیت برجسته کنید تا در آینده مورد توجه قرار گیرند.
عناصر یک پرسونای کاربر:
برای اینکه یک پرسونای مشتری (شخصیت کاربر) بتواند بینش بیشتری را ارائه دهد، عناصر زیر باید وجود داشته باشند.
به عنوان مثال، ممکن است فرض کنید مشتریان شما دارای درآمد بالایی هستند که هنوز تشکیل خانواده نداده اند. این بدان معناست که آنها پول نقد یکبار مصرف زیادی دارند. به طور واقع بینانه شما می توانید به دلیل این باور قیمت محصول خود را افزایش دهید و مشتریان شما می توانند این افزایش قیمت را تحمل کنند.
اما پس از انجام تحقیقات کاربر، متوجه می شوید که اکثر مشتریان شما در سطح کاردانی هستند و قصد دارند خیلی زود خانواده خود را تشکیل دهند. این موضوع از دیدگاه کسبوکار شما تغییر میکند، زیرا ممکن است نیاز به بازنگری در قیمتگذاری شما برای موفقیت بیشتر در آینده داشته باشد.
در نهایت، هنگامی که شخصیت کاربر شما ایجاد شد، باید آن را در کل کسب و کار توزیع کنید. هر بخش باید بفهمد مشتری اصلی آنها کیست. از خدمات مشتری گرفته تا توسعه محصول، تا فروش و بازاریابی، همه باید نسبت به مشتری شما احساس همدلی داشته باشند و شخصیت کاربر شما به رسیدن به این هدف کمک خواهد کرد.
ایجاد پرسونای مخاطب می تواند یک فرآیند طولانی باشد. بین مصاحبههای کاربر و غربال کردن دادهها، گم شدن در کل فرآیند آسان است. اما این فرآیند مهم است زیرا باعث می شود شما نسبت به رقبای خود تعریف بیشتری داشته باشید.
پنج بهترین روش برای پرسونای کاربر عبارتند از:
اگر این پنج روش برتر را دنبال کنید، تضمین میکنید که اطلاعات ارزشمندی در مورد شخصیت کاربر خود جمعآوری میکنید که در هیچ جای دیگری به دست نمیآورید.
از نقطه نظر شرکتی، پرسونای مخاطب و خریدار می تواند چیزهای بسیار متفاوتی باشد. پرسونای خریدار می تواند شخصی باشد که در خرید تصمیم می گیرد تجهیزات جدیدی را برای شرکت خریداری کند که هرگز خودشان از آن استفاده نخواهند کرد. از سوی دیگر، پرسونای مخاطب از دیدگاه شرکت، کاربر نهایی است که از تجهیزات استفاده خواهد کرد.
این دو نفر بسیار متفاوت هستند، اما دانستن این تفاوت ها به ویژه هنگام ایجاد وثیقه برای تبلیغ محصول شما مهم است.