اخبار جدید
- فرهاد مجیدی: دوست دارم سرمربی ایران در جام جهانی باشم
2 ساعت پیش
- جزئیات از مصوبه افزایش حق مسکن کارگران
2 ساعت پیش
- هزینه ثبت سند ۲ برابر شد
2 ساعت پیش
- جمعیت اتباع خارجی ایران از جمعیت ۷۲ کشور دنیا بیشتر است
2 ساعت پیش
- این آجیل هم دوست قلب شماست هم وزنتان را کم می کند
3 ساعت پیش
- فرصت فوق العاده برای خرید اقساطی یک خودروی کرمان موتور
3 ساعت پیش
- آیا ادعای قلعهنویی در مورد عملکرد تیم ملی فوتبال درست است؟
3 ساعت پیش
- طرح عجیب ترامپ برای مقابله با مبادلات تجاری ضد دلاری کشورها
3 ساعت پیش
- سفر پزشکیان به عراق برای صلح و ثبات منطقه موثر است
3 ساعت پیش
- شروع نشستهای مجمع عمومی سازمان ملل
3 ساعت پیش
- آلودگی هوا به باروری مردان و زنان آسیب میزند
3 ساعت پیش
- کشف سیاره ای جدید که فرضیات ستاره شناسان را به چالش می کشد
3 ساعت پیش
- پوشش زنده مناظره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا؛
3 ساعت پیش
- تولید نفت ایران همچنان در مدار صعودی است
3 ساعت پیش
- خوشآمدگویی متفاوت نخست وزیر عراق به پزشکیان با کلام امیرالمومنین
3 ساعت پیش
به گزارش اخبار جدید، چهارمحال و بختیاری یک روانشناس بالینی با اشاره به چرایی ایجاد طلاق عاطفی، گفت: دلایل زیادی برای ایجاد طلاق عاطفی وجود دارد اما نداشتن مهارت گفت و گو، تعامل نامناسب بین زوجین مانند عیبجویی، تحقیر، توهین و تمایل نداشتن به اصلاح روابط را از عوامل جدایی و طلاق عاطفی مطرح میشود.
احمدرضا عرب در گفتوگو با ایسنا در خصوص اهمیت بنیان خانواده اظهار کرد: خانواده از عوامل تاثیرگذار بر سلامت روانی افراد است، بسیاری از ناهنجاریهای روانی، رفتاری و اجتماعی انسانها در خانواده ریشه دارد و در عین حال بسیاری از پیشرفتهای بشر نیز از خانواده نشات میگیرد.
این روانشناس بالینی ادامه داد: خانواده میتواند کانون التیام همه زخمهای اعضایش باشد و در مقابل میتواند کانون ایجاد زخمهای عمیق در آنها شود ازدواج هسته اصلی خانواده را تشکیل میدهد و از طرفی زوجهای سالم خانوادههای سالم را شکل میدهند و خانوادههای سالم جامعهای سالم را شکل میدهند.
وی افزود: اگر در خانوادهای روابط بین زوج دچار مشکلات جدی شود و اقدامی سریع برای حل آن صورت نگیرد ممکن است فاصله عاطفی بین زوجین ایجاد شود و منجر به جدایی و طلاق عاطفی بین آنها شود و پیوند عاطفی بین آنها دچار شکست شود و زوجین رغبتی برای دوست داشتن یکدیگر نداشته باشند.
عرب با اشاره به چرایی ایجاد طلاق عاطفی، تصریح کرد: دلایل زیادی برای ایجاد طلاق عاطفی وجود دارد اما از نظر یک خانواده درمان معروف به نام گاتمن نداشتن مهارت گفت و گو، تعامل نامناسب بین زوجین مانند عیبجویی، تحقیر، توهین و تمایل نداشتن به اصلاح روابط را از عوامل جدایی و طلاق عاطفی مطرح میشود.
وی در ادامه گفت: البته نباید فراموش کرد برخی اختلافات به دلیل دخالت خانواده زوجین است همچنین مشکلات شخصیتی، اختلالاتروانی، خیانت زناشویی، نبود وفاداری، عدم ارضای زوجین، تعارضهای حل نشده، رنجش ابراز نشده، مشکلات فرزندپروری و جنسی، مشکلات مربوط به نقشها و مرزبندی در خانواده را میتوان به عنوان یک عامل بسیار مهم طلاق عاطفی دانست.
عرب با اشاره به نشانههای طلاق عاطفی، عنوان کرد: از نشانههای طلاق عاطفی بین زوج میتوان به بیتفاوتی نسبت به یکدیگر، کاهش وقتگذرانی در خانواده، وقت نگذاشتن برای همسر و فرزندان، کاهش تفریحات مشترک با همسر، به تنهایی سر کردن، پرداختن به گذشته، کاهش تمایل به رابطه جنسی و جدا کردن اتاق خواب، نبود ارتباط کلامی بایکدیگر، ارسال پیام از طریق فرزندان یا یادداشت و پیامک، احساس خشم، نفرت و خصومت نسبت به یکدیگر، نارضایتی و جدایی و وارد شدن در رابطه با دیگری میتوان اشاره کرد.
این روانشناس با بیان پیامدهای طلاق عاطفی گفت: از پیامدهای طلاق عاطفی میتوان به افسردگی، پرخاشگری، اضطراب، سردی روابط جنسی و سردی روابط عاطفی، نارضایتی از زندگی، کاهش ارتباط با اقوام و دوستان، زندگی در دو جزیره جدا از یکدیگر اشاره کرد که همه این موارد بر عملکرد فردی و اجتماعی و شغلی زوجین تاثیرات مخرب دارد و حتی سلامت جسمی زوجین را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی در ادامه افزود: گاهی طلاق عاطفی باعث میشود زوجین برای جبران نیازهای عاطفی و جنسی خود به سمت خیانت بروند یا وقت خود را بیرون از منزل به صورت مسافرت با دوستان یا مهمانیهای مخرب و آسیب زننده سپری کند و گاهی به مواد مخدر و مشروبات الکلی پناه ببرند.
عرب عنوان کرد: طلاق عاطفی تاثیراتی منفی و مخرب بر فرزندان دارد که میتوان به افت تحصیلی، اضطراب، نگرانی و تشویش و ترس، ایجاد افسردگی، غم و ناامیدی و ترس از دست دادن والدین به وجود آورد.
وی اضافه کرد: گرچه والدین اظهار دارند که باوجود طلاق عاطفی به گونهای رفتار میکنند که فرزندان متوجه نشوند اما والدین متوجه نیستند که فرزندان روابط نامناسب پدر و مادر را تشخیص میدهند و درک میکنند و متاسفانه حاصل آن اختلالات رفتاری و روانی و بزهکاری فرزندان را در پی دارد. طلاق عاطفی منجر به غفلت والدین از فرزندان شده و نقش مادری و پدری و نظارتی انجام نمیشود و بسیاری از مواقع از آنان برای تقویت جبهه خود یارگیری کرده و از فرزندان خود سوء استفاده عاطفی میکنند.
این روانشناس با اشاره به راهکارهای اصلاح و درمان طلاق عاطفی زوجین گفت: سوق دادن آنان به سمت دریافت خدمات مشاورهای و روانشناسی در قالب زوج درمانی، بررسی علل، اصلاح باورهای غلط، تقویت رابطه جنسی و جسمی، تقویت رابطه صمیمانه، تقویت توانایی بخشش و جبران، تقویت تعهد نسبت به یکدیگر را میتوان نام برد و از موارد مهم دیگر آموزش مهارتهای زناشویی، مهرورزی و ارتباطی است.
اخبار پربازدید ۲۴ ساعت گذشته
- پیروزی ۱-۰ ایران مقابل امارات در مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶
- تیلور سوییفت از هریس حمایت کرد
- ناودانی چیست؟
- صحبتهای رئیس جمهور قبل درباره سفر به عراق در فرودگاه مهرآباد
- کاملا هریس: باید با ایران مقابله کنیم
- خوشآمدگویی متفاوت نخست وزیر عراق به پزشکیان با کلام امیرالمومنین
- صعود یک پلهای تیم ملی ایران در رده بندی فیفا
- آلودگی هوا به باروری مردان و زنان آسیب میزند
- آیا مصرف نوشابه رژیمی بدون عوارض است؟!
- شایع ترین عوارض کشیدن دندان عقل؛ مواردی که بیمار باید بداند!
- قیمت دینار عراق امروز چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳
- این آجیل هم دوست قلب شماست هم وزنتان را کم می کند
- تولید نفت ایران همچنان در مدار صعودی است
- پوشش زنده مناظره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا؛
- آیتالله محفوظی درگذشت
اخبار پربازدید ۷ روز گذشته
- پر استرسترین و کم استرسترین مشاغل جهان
- ایران کارخانه چاپ پول جهان | ۷۵ هزار تریلیون ریال نقدینگی!!
- ماجرای هک ۲۰ بانک ایران صحت دارد؟
- ببینید| علم الهدی: مردم خانههای خود را با افغانها تقسیم کنند!
- بیت سیاح هفتمین طلای ایران در پارالمپیک را کسب کرد (بروزرسانی: بیت سیاح دیسکالیفه شد!)
- نماینده مجلس: طرح نور تا زمان اصلاح قانون اجرا میشود
- رئیس سازمان بورس استعفای کتبی خود را تقدیم رئیس شورای عالی بورس کرد
- «روحالله رستمی» با شکستن رکورد جهان و پارالمپیک طلایی شد
سایر بخش ها
Akhbarejadid - All Right Reserved @2020-2024