اخبار جدید
- کهنترین مسجد ایران امکان ثبت جهانی ندارد
2 ساعت پیش
- فرهاد مجیدی: دوست دارم سرمربی ایران در جام جهانی باشم
5 ساعت پیش
- جزئیات از مصوبه افزایش حق مسکن کارگران
5 ساعت پیش
- هزینه ثبت سند ۲ برابر شد
5 ساعت پیش
- جمعیت اتباع خارجی ایران از جمعیت ۷۲ کشور دنیا بیشتر است
6 ساعت پیش
- این آجیل هم دوست قلب شماست هم وزنتان را کم می کند
6 ساعت پیش
- فرصت فوق العاده برای خرید اقساطی یک خودروی کرمان موتور
6 ساعت پیش
- آیا ادعای قلعهنویی در مورد عملکرد تیم ملی فوتبال درست است؟
6 ساعت پیش
- طرح عجیب ترامپ برای مقابله با مبادلات تجاری ضد دلاری کشورها
6 ساعت پیش
- سفر پزشکیان به عراق برای صلح و ثبات منطقه موثر است
6 ساعت پیش
- شروع نشستهای مجمع عمومی سازمان ملل
6 ساعت پیش
- آلودگی هوا به باروری مردان و زنان آسیب میزند
6 ساعت پیش
- کشف سیاره ای جدید که فرضیات ستاره شناسان را به چالش می کشد
7 ساعت پیش
- پوشش زنده مناظره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا؛
7 ساعت پیش
- تولید نفت ایران همچنان در مدار صعودی است
7 ساعت پیش
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور گفت: دولت تمام هم خود را بر اجرای سیاست دستوری گذاشته و در این وضعیت دورنمایی برای تولیدکننده داخل باقی نمیماند.
به گزارش اخبار جدید به نقل از خبرآنلاین،عرضه دام به کشتارگاهها از ۵۱ هزار تن در سال ۱۴۰۰ به ۳۳.۵ هزار تن در ۱۰ ماهه سال جاری کاهش یافت. روند نزولی عرضه دام به کشتارگاهها به طور مستمر در ماههای گذشته ادامه داشته و با ادامه این روند احتمال بروز کمبود گوشت و افزایش قیمت این محصول تا مرز یک میلیون تومان وجود خواهد داشت.
اکو نگار در گفت و گویی نوشت: در حال حاضر قیمت هر کیلو دام زنده ۲۳۰ تا ۲۶۵ هزار تومان، قیمت دام بعد از کشتار هر کیلو ۵۱۵ هزار تومان و قیمت گوشت در خرده فروشی ها بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان اعلام می شود.
با توجه به اینکه مصرف سرانه گوشت به دلیل رشد قیمت ها کاهش یافته، افشین دادرس مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور میگوید: عرضه و تقاضا فعلا همپوشانی دارد و در حال حاضر تولید پاسخگوی نیاز موجود بازار است. ولی از سال آینده در صورتی که حمایتی از تولید صورت نگیرد، احتمال کمبود در پاییز و زمستان افزایش قیمتها وجود دارد.
*مرکز آمار طی گزارشی اعلام کرده عرضه دام به کشتارگاهها در دی ماه در پایینترین سطح ۴۴ ماه گذشته بوده است. دلیل این افت چیست؟
اگر آمار کشتار را از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا امروز نگاه کنید روند نزولی هر ماه نسبت به ماه قبل قابل مشاهده است. جالب اینجاست این روند نزولی هم در دام سبک و هم در دام سنگین وجود دارد. البته در دام سنگین این روند نزولی کندتر است.
نسبت به سال قبل اعداد کاهش خیلی عجیبی داشته است. دلیل این اتفاق را در سه دسته میتوان طبقه بندی کرد. اول اینکه تولیدکنندگان نسبت به آینده این حرفه دورنمای مثبت و خوبی را نمیبینند. چون دولت تمام برنامههای خود را بر واردات معطوف کرده است. این هم ابزاری ست برای اعمال سیاست قیمت دستوری. بر اساس شاخص های اقتصادی اعلامی مرکز آمار، هزینه تولیدکننده در بخش گوشت به شدت افزایش یافته است. قیمت دام زنده با این افزایش هزینهها به فرض کیلویی ۱۲۰ هزار تومان تمام میشود، اما دولت در این شرایط گوشت را با قیمت هر کیلو ۸۰ هزار تومان وارد میکند. دولت تمام هم خود را بر اجرای سیاست دستوری گذاشته و در این وضعیت دورنمایی برای تولیدکننده داخل باقی نمی ماند.
بعد دیگر قضیه این است که با توجه به بالا رفتن قیمتها مردم دیگر توان خرید ندارند. بخش عمدهای از مصرف کنندگان از چرخه مصرف خارج شدهاند. دراین شرایط جمعیت دام سبک ۸۰ میلیونی با تقاضای بازار همخوانی ندارد و ادامه فعالیت برای صاحبان این حرفه مقرون به صرفه نخواهد بود.
سومین دلیل نیز به شرایط مالی دامدار باز می گردد. اگر آمار دام چهار سال پیش را با امروز مقایسه کنید، گرچه من درباره آمارهای جمعیت دام مرکز آمار اما و اگر دارم، خواهید دید افت جمعیت سنگین اتفاق افتاده است. میزان کشتار هم طی سال های گذشته کاهش یافته است و همه این ها نشان می دهد که دامدار از گردونه تولید خارج شده است.
با بالا رفتن هزینه ها، سرمایه در گردش مورد نیاز تولیدکنندگان افزایش پیدا کرده است ولی هیچ منبعی برای تامین این سرمایه در گردش در اختیار دامدار نیست. وعده هایی نیز که داده شده بود در خصوص اعطای تسهیلات ارزان قیمت، محقق نشد. بنابراین تعداد زیادی از دامدارانی که از نظر پشتوانه مالی قوی نبودند زودتر از چرخه تولید حذف شدند.
*آیا کمبود و یا گرانی نهادهها در کاهش عرضه دام اثرگذار بوده است؟
کار خوبی که بهمن سال گذشته وزارت جهادکشاورزی انجام داد این بود که در سامانه بازارگاه یک تحول اساسی ایجاد کرد. از دی ماه ۱۳۹۸ که سامانه بازارگاه تشکیل شد تا بهمن ۱۴۰۱ روند کار به این صورت بود که نهاده وارد شده در اختیار استان قرار می گرفت و جهاد استان نیز توزیع نهاده ها را در اختیار یک تشکل خاص قرار می داد و تمام تولیدکنندگان استان ناگزیر بودند سهمیه خود را از آن تشکل خاص دریافت کنند. بر این اساس یک انحصار در توزیع ایجاد شده بود. در بهمن ۱۴۰۱ این انحصار شکسته شد. به این ترتیب که دامدار بودن افراد که تایید شود، مشروط بر آنکه سهمیه اش به اندازه یک کامیون باشد می تواند مستقیما در بازارگاه از هرفروشنده ای که بخواهد خرید کند. این شکل کار باعث ایجاد رقابت در سامانه بازارگاه شده است. یکی از دلایلی که قیمت نهاده ها در سامانه بازارگاه امروز زیر قیمت مصوب عرضه می شود همین ایجاد رقابت است.
البته مشکلاتی در دو ماه گذشته در سهمیه ها داشتیم که امیدواریم آن مشکلات نیز حل و فصل شود. در مجموع در بحث نهاده ها به جز کنجاله سویا که گاوداران شیری و مرغداران با چالش هایی مواجه بودند، مشکل دیگری وجود ندارد.
*دام زنده امروز با چه قیمتی به کشتارگاه عرضه میشود؟
دام زنده یعنی بره نر کشتاری بین ۲۳۰ تا ۲۵۰ هزار تومان در کیلو قیمت دارد.
*بعد از کشتار با چه قیمتی عرضه میشود؟
ضریب تبدیل لاشه برای گوسفند تا حدود ۴۰ درصد در نظر گرفته می شود. بر این اساس هر کیلو گوشت گوسفند (لاشه) بعد از کشتار ۵۱۰ تا ۵۱۵ هزار تومان فروخته می شود. این گوشت وقتی به فروشگاهها می رود در مقیاس خرده فروشی به دلیل هزینههای حمل که وجود دارد و بسته به اینکه مصرف کننده چه قسمتی از لاشه را بخواهد قیمت ها متفاوت خواهد بود. مسلما وقتی کل چربی گرفته شود قیمت بالاتر میرود. ضمن انکه قیمت ران با سردست متفاوت از قلوه گاه است.
*طبق مشاهدات میدانی قیمت مصرف کننده بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان اعلام میشود. به نظر شما کاهش عرضه دام میتواند قیمت ها را از سطح کنونی بالاتر ببرد؟
آقایان می گویند امروز ۹۰۰ هزار تن تولید داریم. ولی ما این میزان تولید را نمی بینیم. با مصرف کننده که صحبت می کنیم می گوید مصرف گوشت در سبد ماهانه اش کاهش یافته است. مغازه دار هم می گوید ۶۰ درصد افت فروش داشته است. آمار کشتارگاه ها نیز ۹۰۰ هزار تن را نشان نمی دهد. اگر واقعا ۹۰۰ هزار تن تولید داشته باشیم نباید قیمت گوشت ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان باشد. نمودار عرضه و تقاضا قیمت را مشخص می کند. اگر عرضه نسبت به تقاضا بالاتر باشد قیمت ها پایین می آید.
پس می توان گفت بر اساس قیمتی که امروز در بازار وجود دارد نمی توانیم ۹۰۰ هزار تن تولید داشته باشیم. آمار ابتدای سال تا دی ماه کشتارگاه ها نیز نشان می دهد حدود ۴۰۰ هزار تن تولید در ۱۰ ماه داشته ایم. اگر بین ۱۰ تا ۳۰ درصد کشتار خارج از کشتارگاه های رسمی در نظر بگیریم، ۵۲۰ هزار تن تولید داخل داشته ایم. با توجه به واردات ۹۰ هزار تنی واردات در ۱۰ ماه گذشته، سرانه هفت کیلو قابل محاسبه خواهد بود. این هفت کیلو در شرایط فعلی پاسخگوی نیاز است. یعنی ما برای این هفت کیلو تولید داریم و کمبودی وجود ندارد. اما اگر بخواهیم به سرانه ۱۲ کیلو که در سال ۱۳۹۹ داشتیم، برسیم دچار مشکل خواهیم شد.
اگر ارادهای برای حمایت از تولید وجود داشته اشد به سرعت میتوانیم به سرانه ۱۲ کیلو برسیم. این ظرفیت در داخل کشور وجود دارد و امروز خالی ست.
اما با توجه به اینکه دامدار هیچ آینده روشنی را نمیبیند دامی که اواخر پاییز به جمعیت گله اضافه شده در بهار و تابستان کشتار خواهند شد و ما پاییز و زمستان سال گذشته دچار مشکل خواهیم بود و قیمتها افزایش خواهد یافت.
اخبار پربازدید ۲۴ ساعت گذشته
- پیروزی ۱-۰ ایران مقابل امارات در مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶
- صحبتهای رئیس جمهور قبل درباره سفر به عراق در فرودگاه مهرآباد
- کاملا هریس: باید با ایران مقابله کنیم
- شایع ترین عوارض کشیدن دندان عقل؛ مواردی که بیمار باید بداند!
- تیلور سوییفت از هریس حمایت کرد
- ناودانی چیست؟
- آلودگی هوا به باروری مردان و زنان آسیب میزند
- آیا مصرف نوشابه رژیمی بدون عوارض است؟!
- آیا ادعای قلعهنویی در مورد عملکرد تیم ملی فوتبال درست است؟
- قیمت دینار عراق امروز چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳
- خوشآمدگویی متفاوت نخست وزیر عراق به پزشکیان با کلام امیرالمومنین
- صعود یک پلهای تیم ملی ایران در رده بندی فیفا
- رشد ۴۰ درصدی سفر ایرانیان به ترکیه
- اوباما: هریس نشان داد که رئیس جمهور همه آمریکاییها خواهد بود
- سفر پزشکیان به عراق برای صلح و ثبات منطقه موثر است
اخبار پربازدید ۷ روز گذشته
- پر استرسترین و کم استرسترین مشاغل جهان
- ماجرای هک ۲۰ بانک ایران صحت دارد؟
- ایران کارخانه چاپ پول جهان | ۷۵ هزار تریلیون ریال نقدینگی!!
- بیت سیاح هفتمین طلای ایران در پارالمپیک را کسب کرد (بروزرسانی: بیت سیاح دیسکالیفه شد!)
- نماینده مجلس: طرح نور تا زمان اصلاح قانون اجرا میشود
- ببینید| علم الهدی: مردم خانههای خود را با افغانها تقسیم کنند!
- والیبال نشسته ایران قهرمان پارالمپیک ۲۰۲۴ شد
- رئیس سازمان بورس استعفای کتبی خود را تقدیم رئیس شورای عالی بورس کرد
سایر بخش ها
Akhbarejadid - All Right Reserved @2020-2024