اخبار جدید
- استقلال با پیروزی مقابل مس از بحران خارج شد
7 ساعت پیش
- واکنش عراقچی به پیروزی ترامپ
8 ساعت پیش
- گیفت کارت اپل چیست و چه کاربردهایی دارد؟
8 ساعت پیش
- اجرای اُپِرایِ عروسکی شمس و مولانا
8 ساعت پیش
- امیری، ستاره بی چون و چرای پرسپولیس و رویای گاریدو
8 ساعت پیش
- معرفی خودروی ژاپنی اشکودا کایلاک
9 ساعت پیش
- گاریدو: مهم بود که برنده بازی بشویم
9 ساعت پیش
- رئیسجمهور آمریکا در حال آمادهسازی یک توافق هستهای جدید با ایران است
9 ساعت پیش
- یک انتصاب جدید با حکم مسعود پزشکیان
9 ساعت پیش
- سیاستهای کلان در دوران ریاست جمهوری دوم ترامپ
9 ساعت پیش
- چه عواملی باعث ماندن جای زخم میشود؟
9 ساعت پیش
- پرسپولیس به صدر جدول لیگ برتر رسید
10 ساعت پیش
- مفقودی ۱۵ نفر در کویر طبس
10 ساعت پیش
- ثبت بهترین رشد شاخص بورس در دولت چهاردهم
10 ساعت پیش
- جزئیات اختلال در برخی جایگاههای سوخت
13 ساعت پیش
داده های مرکز آمار نشان می دهد که سهم بیکاران دانشگاهی در دوره قبل کرونا بیشتر از این سهم در دوره پساکرونا بوده است. آمارها همچنین نشان می دهد اشتغال دانشگاهیان پس از شیوع کرونا به سرعت به روند صعودی خود بازگشته و در پاییز امسال به بالاترین سطح خود رسیده است.
به گزارش اخبار جدید به نقل از اکوایران، فارغ التحصیلان آموزش عالی که 15 ساله و بیشتر هستند،در رده شاغلان طبقه بندی می شوند. بنابراین به کارگیری این افراد در مشاغل مرتبط منجر به توسعه کارها شده و در برنامه هفتم توسعه نیز یکی از اهداف مهم به شمار می رود.
بیشتر بخوانید
بررسی داده های بیکاری مرکز آمار ایران نشان می دهد در دوره پیش از شیوع کرونا سهم جمعیت بیکار فارغ التحصیل آموزش عالی از کل بیکاران به 43.8 درصد رسیده است. این بدان معناست که از هر 100 فرد بیکار، بیش از 43 نفر فارغ التحصیل آموزش عالی بوده اند. با شیوع کرونا این نرخ کمتر شده است و و تا ابتدای سال 1400 به سطوح قبل خود بازنگشته است.
باآغاز سال 1400 انطباق افراد در سن کار با قرنطینه و شیوع کرونا بیشتر شده و همزمان با ورود مجدد افراد به بازار کار تعداد بیکاران فارغ التحصیل دانشگاهی نیز افزایش یافته است.
بررسی آمار سهم اشتغال دانشگاهیان فارغ التحصیل نشان می دهد که از ابتدای سال 97، از هر 100 فرد شاغل در بازار کار، بالغ بر 23 نفر فارغ التحصیل آموزش عالی بوده اند. فارغ التحصیلا آموزش عالی در سن کار پس از شیوع کرونا به سرعت خود را با شرایط بازار کار وفق داده اند. بررسی ها نشان می دهد در دوره شیوع کرونا سهم اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی افزایش یافته است. البته سرعت این افزایش کمتر بوده است.
پس از سال 1400 نیز به دنبال بهبود شرایط بازار کار و کنترل بیماری کرونا،روند افزایشی اشتغال دانشگاهیان ادامه یافته و در پاییز امسال به بالاترین سطح خود در دوره 6 ساله بررسی شده رسیده است. در ادامه سهم اشتغال و بیکاری دانشگاهیان از سال 97 تا پاییز 1402 بررسی شده است.
مفاهیم بازار نیروی کار
در تعاریف مرکز آمار بیکار به فردی اطلاق می گردد که 15 ساله و بیشتر باشد و توان و تمایل به کار کردن داشته باشد. بر این اساس افرادی که از جست و جوی شغلی ناامید شده و دیگر به دنبال کار نباشند، بیکار نبوده و در آمار بیکاری منعکس نمی گردند. در میان بیکاران گروهی فارغ التحصیل آموزش عالی بوده و مدرک دانشگاهی دارند. از تقسیم جمعیت بیکار در سن کار فارغ التحصیل آموزش عالی به کل بیکاران در سن کار، « سهم جمعیت بیکار 15 ساله و بیشتر دانشگاهی» حاصل می شود.
همچنین «سهم جمعیت شاغل 15 ساله و بیشتر فارغ التحصیل آموزش عالی» نشان می دهد که از میان شاغلان در سن کار چند نفر فارغ التحصیل مراکز آموزش عالی هستند. بنابر تعاریف مرکز آمار شاغل فردی است که 15 سال و بیشتر داشته و بالغ بر 44 ساعت و بیشتر در هفته مرجع مشغول کار بوده است.
در این گزارش سهم دانشگاهیان از جمعیت شاغل و بیکار در سال های 97 تا پاییز 1402 بررسی شده است. دانشگاهیان در رده افراد ماهر قرار گرفته و اشتغال آن ها در جامعه دارای اهمیت است. افزون بر آن اشتغال این گروه به توسعه مشاغل کمک کرده و یکی از اهداف برنامه ی توسعه هفتم محسوب می شود. باید توجه داشت که هدف از این گزارش بررسی اشتغال و بیکاری دانشجویانی است که تحصیل خود را به اتمام رسانده اند و مدرک دانشگاهی دارند.
رکورد بیکاران دانشگاهی در دستان تابستان 98
بررسی داده های منتشر شده توسط مرکز آمار ایران حاکی از آن است که در بهار 97 از هر 100 فارغ التحصیل آموزش عالی، بالغ بر 36 نفر بیکار مانده اند. این سهم در تابستان 98 به 43.8 درصد رسیده که بالاترین مقدار ثبت شده در 6 سال بررسی شده محسوب می شود.
بررسی ها حاکی از آن است که سهم بیکاری دانشگاهیان با گذشت تابستان 98 کاهش یافته و سرانجام در بهار 99 به کمترین مقدار خود رسیده است. به بیان دقیق تر سهم دانشگاهیان بیکار در بهار سال 99، حدود 36 درصد بوده است. این بدان معنا است که از مجموع افراد بیکار 15 ساله و بیشتر، 36 درصد فارغ التحصیل آموزش عالی بوده اند.
باید توجه داشت که کاهش تعداد بیکاران دانشگاهی در این دوران به دلیل افزایش اشتغال آن ها نیست. بلکه بخشی از آن به دلیل شیوع کرونا اتفاق افتاده است. به بیان بهتر در سال 99 به دلیل شیوع کرونا عده ای تصمیم به خروج از بازار کار گرفته اند. در نتیجه تعداد بیکاران و شاغلان تحصیل کرده نیز ریزشی را تجربه کرده است.
بازگشت بیکاری دانشگاهیان به سطوح 40 درصدی
از تابستان 99 باردیگر تعداد بیکاران دانشگاهی افزایش یافت و سهم آن ها به 40.7 درصد بازگشت. نوسانات نرخ بیکاری از نیمه سال 99 تا پایان پاییز جاری در محدوده 37.2 تا 42.8 درصد قرار داشته است. با بهبود شرایط کرونا و کاهش قرنطینه ها، بازگشت دانشگاهیان به بازار کار بیشتر شده و بیکاری آن ها نیز به محدوده بیش از 40 درصدی بازگشته است. به بیان دیگر از اواسط سال 1400 شرایط بازار کار با شرایط کرونایی منطبق شد و نیروی کار ماهر بار دیگر به بازار کار بازگشته است.
داده های منتشر شده توسط مرکز آمار حاکی از آن است که در بهار امسال نرخ بیکاری دانشگاهیان به 40.8 درصد رسیده و در تابستان بر پله 42.8 درصدی قرار گرفته است. این نرخ در پاییز امسال نیز در همان سطح باقی مانده است. اما اشتغال دانشگاهیان در این ایام چگونه بوده است.
اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی در پاییز امسال به بالاترین سطح رسید
بررسی داده های شاغلان فارغ التحصیل آموزش عالی از سال 97 تا کنون بیانگر آن است که روند اشتغال دانشگاهیان فارغ التحصیل، به عنوان نیروی کار دارای مهارت از ابتدای سال 97 تا کنون صعودی بوده است. به بیان ساده تر تعداد دانشگاهیان شاغل هر ساله در بازار کار ایران افزایش یافته است.
داده های مرکز آمار ایران نشان م یدهد در سال 97 از هر 100 فرد شاغل در سن کار، بالغ بر 23 نفر دارای تحصیلات دانشگاهی بوده اند. این رقم کمترین سهم اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی از سال 97 تا پایان پاییز سال جاری بوده است.
در بهار 99 همزمان با شیوع کرونا سهم شاغلان فارغ التحصیل آموزش عالی نیز بالا رفت و به 25.2 درصد رسیده است. این رقم در تابستان همان سال به 24.4 درصد رسیده و در مقایسه با تابستان 98 کمتر شده است.
از پاییز سال 99 بار دیگر تعداد شاغلان فارغ التحصیل آموزش عالی 15 ساله و بیشتر افزایش یافت و در نهایت در پاییز سال جاری به 27.5 درصد رسیده است. این بدان معناست که در پاییز امسال از هر 100 فرد شاغل در سن کار، 27.5 نفر فارغ التحصیل آموزش عالی بوده اند. این عدد بالاترین سطح اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی در دوره 6 ساله بررسی شده محسوب می شود.
بررسی داده های مرکز آمار نشان می دهد که نیروی کار فارغ التحصیل آموزش عالی با شیوع کرونا به سرعت خود را با شرایط موجود وفق داده و بنابراین تعداد آن ها در بازار کار پس از گذشت دو فصل از شیوع کرونا رو به افزایش رفته است.
اخبار پربازدید ۲۴ ساعت گذشته
- روزنامه هم میهن: دولت پزشکیان هنوز برای اقتصاد کشور کاری نکرده است
- احتمال شنیده شدن صداهای مهیب در پی راه اندازی مجتمع هیدروکراکر پالایشگاه آبادان
- وزیر ارشاد: ممنوعالفعالیتی هنرمندان در حال بررسی است
- معرفی خودروی ژاپنی اشکودا کایلاک
- قیمت خودرو امروز شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳
- آغاز ثبت نام آزمون ارشد از فردا
- ترامپ خطاب به عباس: میخواهم به جنگ غزه پایان بدهم
- جزئیات ثبتنام تاکسی «بی ۵۱۱» در تهران
- رئیسجمهور آمریکا در حال آمادهسازی یک توافق هستهای جدید با ایران است
- سقوط قیمت خودرو رولزرویس چینی از ۱۰ به ۳ میلیارد تومان!
- گیفت کارت اپل چیست و چه کاربردهایی دارد؟
- واردات خودرو از منطقه آزاد ارس آغاز شد
- چه عواملی باعث ماندن جای زخم میشود؟
- قیمت بیت کوین امروز شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳
- گاریدو: مهم بود که برنده بازی بشویم
اخبار پربازدید ۷ روز گذشته
- عدم تفکیک سکوهای ورزشگاه بین زنان و مردان برای عدهای میشود برای بقیه نه؟
- تعرفه جدید واردات گوشی اپل اعلام شد
- موزیکویدئوی جدید رضا گلزار حماسه آفرید
- عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس : هزینه ماندن در لیست سیاه FATF سنگین است
- نماینده مجلس: ۸۰ هزار میلیارد تومان از جیب مردم ایران به نفع اتباع غیرمجاز برداشت میشود
- عراقچی به پاکستان سفر می کند
- واکنش رئیس جبهه اصلاحات به ماجرای دیروز دانشگاه علوم تحقیقات
- دستگیری اتباع خارجی مسلح در یافتآباد
سایر بخش ها
Akhbarejadid - All Right Reserved @2020-2024